Tiltalt for å ha mishandlet sin Parkinson-rammede far

TILTALE: En 39 år gammel mann må onsdag møte i Stavanger tingrett tiltalt for en rekke lovbrudd. Blant annet skal han gjentatte ganger ha slått og sparket sin Parkinson-rammede far i hodet.

To dager er satt av til straffesaken mot 39-åringen som blant annet er tiltalt for omfattende vold mot sin egen far.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

To dager er satt av til rettssaken mot 39-åringen, som i tillegg til å ha mishandlet sin egen far er tiltalt for oppbevaring av narkotika og våpen. Han er videre tiltalt for å ha truet polititjenestemenn og for å ha brutt forbudet han ble ilagt mot å oppsøke sine foreldre.

Strafferammen for mishandling i nære relasjoner (se faktaboks ovenfor) er fengsel i inntil 6 år.

Omfattende vold

Det som danner grunnlaget for den alvorligste posten i den omfattende tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Birgitte Budal Løvlund, fant sted i januar 2016.

LES OGSÅ: Politiet jakter minst to gjerningsmenn etter overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum

I over seks timer skal 39-åringen ha slått, sparket og tatt kvelertak på faren, som lider av sykdommen Parkinson.

Fornærmede ble ifølge tiltalen påført nesebrudd, ribbeinsbrudd og et kutt i hodet som måtte sys med tre sting. Han ble også påført et kutt i venstre øre som også måtte sys og flere mindre kutt og hevelser i ansiktet.

Les også

44-åring tiltalt etter dødsfall i Egersund

Les også

23-åring dømt for voldtekt utenfor pub

Mandag ettermiddag har det ikke lyktes Aftenbladet å få kommentarer fra den fornærmede mannens bistandsadvokat, advokat Kristin Jensen Undheim i Adius advokater.

Truet politiet

Det er politiadvokat Stian Eskeland som skal føre saken for påtalemyndigheten i tingretten. Aktoren ønsker ikke å gi kommentarer på nåværende tidspunkt.

Den omfattende volden 39-åringen er tiltalt for, stanset ikke før to politibetjenter tok seg inn på fornærmedes adresse og ga tiltalte, som da skal ha holdt faren fast i et halsgrep, pålegg om å slippe.

Les også

Politiet om dødsfall på Boganes: - Vi jobber med å avklare om dette er et drap eller ikke

I denne forbindelse skal 39-åringen ha truet politibetjentene med å drepe dem.

Kort tid etter hendelsen hjemme hos faren, ble tiltalte ilagt besøksforbud mot foreldrene. Dette besøksforbudet skal han ifølge tiltalen ved flere anledninger ha brutt.

Erkjenner noe

I tiltalen varsles det at påstand om oppreisningserstatning til fornærmede vil bli nedlagt. Det vil også bli lagt ned påstand om inndragning av flere våpen som 39-åringen var i besittelse av da han ble tatt.

Advokat Anne Kroken i Advokatfirmaet Torstrup er den tiltalte 39-åringens forsvarer.

– Min klient erkjenner delvis straffskyld, sier 39-åringens forsvarer, advokat Anne Kroken i Advokatfirmaet Torstrup til Aftenbladet.

Publisert: