Se film av privat E 39-forslag

Bjerkreimsbuen Rune Gjedrem har laget film om forslaget til vei mellom Ålgård og Søgne. Nå har han fått med seg en tung bakmann, tidligere fylkesmann Hjalmar I. Sunde.

Publisert: Publisert:
  • Arnt Olav Klippenberg
    Journalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Hjalmar Sunde er født i Jøssingfjord, men bor nå ved en annen historisk fjord i Rogaland, Hafrsfjord. Han har en fortid som fylkesmann i Aust Agder. Her var han med og fikk realisert en rekke store veiprosjekter.

— Jeg har kjenneskap til dette og jeg må si at det drar forferdelig langt ut med planene for ny E 39 mellom Ålgård og Søgne. En av grunnene er selvsagt at fylkespolitikerne satser nordover. Det er for meg helt uforståelig at det satses på å få bort køfrie ferjer nordover, når det etisk og moralsk er mye mer bruk for en sikker vei sørover.

Sunde er i Egersund sammen med Rune Gjedrem. Det var Gjedrem som i januar lanserte et privat forslag til en ny trase for E 39. Sunde forteller at E 18 bygges ut i et stort tempo, mens E 39 mellom Stavanger og Kristiansand drar ut. Han reagerer sterkt på at ikke antall døde og skadde gjør et så sterkt inntrykk på politikerne at det får dem til å handle.

— Min erfaring viser at flikking på gamle veier blir mye dyrere enn å bygge nytt. Nå skjer alt klattvis, mens forslaget til Gjedrem vil føre til at alt kan tas i en sammenheng uten at det går ut over trafikken på veien.

Rune Gjedrem forteller at han stor sett bare har fått positive tilbakemeldinger på sitt forslag. Til og med folk i veivesenet har gitt ham klapp på skulderen.

— Men samtidig sier de at jeg er fem år for seint ute. For meg var det en sjokkartet opplevelse å oppdage at det ligger en trasè og venter på å bli brukt.

e39-1.pdf

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ordføreren vil lage sjau

  2. Her er flyet på vengene for siste gong

  3. Gutt (16) omkom i ulykke hjemme

  4. Her tar bilen u-sving i Hundvågtunnelen

  5. Purrer på Boreal: Når starter Høgsfjord-sambandet opp igjen?

  6. SV hopper av forhandlinger om krisehjelp til oljenæringen

  1. Dalane