Rekordmange deltok på løpsfest rundt Mosvatnet

De store spørsmålene før Mosvannsløpet onsdag var om Jakob Ingebrigtsen ville slette den 17 år gamle løyperekorden, om det ville bli rekorddeltagelse og om komiker Rune Bjerga ville komme under 11 minutter.

Publisert: Publisert:

8 år gamle Ida Hay Opsal løp sitt første Mosvannsløp. Foto: Anders Minge

To av spørsmålene kan besvares med ja.

«En rein formalitet»

– Jeg regner det som en formalitet at løyperekorden ryker, sa en selvsikker Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet like før løpet. Han hadde vanskelig for å tro at noen hadde løpt så fort som 8,20 tidligere, men mente likevel at sønnen Jacob ville ta rekorden uansett, så fremt han ikke ble hindret underveis.

– Du vet aldri om publikum, en hund eller en barnevogn kommer i veien, og om han skulle være så uheldig å krasje med noe underveis, sa trener og far før startskuddet smalt.

– Bare å beundre

Løyperekorden var hele 17 år gammel, satt av Karl Johan Rasmussen, ellers mest kjent som maratonløper. Den seiglivete rekorden rundt Mosvannet satte han altså i 2000, da han sprang de 3.050 meterne på tiden 8,20. Rasmussen stilte til start også i år, denne gangen sammen med sine barn.

- Jeg var jo også på et høyt nivå, men det som Ingebrigtsen-guttene gjør, er bare å beundre. Det er et helt annet tempo i kroppen på Jakob enn det jeg hadde. Så selv om han har hatt en lang sesong, med masse tøffe mål underveis, regner jeg nok med at han knuser rekorden hvis han tar i, sa Rasmussen før løpet.

Suveren vinner

Jakob Ingebrigtsen var suveren i løpet, holdt seg på beina, og satte en fantastisk ny løyperekord på 8,00 – 20 sekunder raskere enn den tidligere rekorden.

– Du fikk rett, sa Aftenbladet til Gjert Ingebrigtsen etter løpet.

– Jeg pleier som regel å få det, sa en humrende, stolt far etter at sønnen hadde fått sin premie.

Jakob Ingebrigtsen var suveren i Mosvannsløpet. Foto: Anders Minge

Over 500 deltagere

Over 500 deltok i årets utgave i Mosvannsløpet som er ny rekord. Da er både små og store med. Ifølge arrangøren var det 424 påmeldte til hovedløpet på 3050 meter rundt vannet, 253 menn og 171 kvinner.

Barneløpet var 400 meter.

På spørsmål nummer tre er svaret nei.

Rune Bjerga perset, men klarte ikke å komme under 11 minutter. Foto: Anders Minge

– Det var for tøft

Komiker Rune Bjerga hadde stilt én betingelse for å være toastmaster i bryllupet til en av verdens beste 1500 meter løperne, Henrik Ingebrigtsen som 7. april neste år endelig skal få sin kjære Liva Eie Børkja til ektefelle.

Komikeren ville bare stille hvis Henrik trente ham opp til å klare årets store mål: Å løpe under 11 minutter i årets Mosvannsløp.

Han ble klokket inn på 11,40, og innså like etter målpassering at han ikke klarte å innfri årets store løpsmål.

– Hva sviktet?

– Det var for tøft, sa Rune Bjerga til Aftenbladet sekunder etter målpassering.

– Jeg har nok trent for lite, eller så er ikke kroppen bedre. Jeg la meg på beina til de foran, og trodde jeg skulle klare dette, men det gikk ikke. Man jeg perset, sier Bjerga som hadde 11,51 fra før.

Les også

Sjekk resultatene fra Mosvannsløpet

«Raskere i kjeften enn i beina»

– Da blir du ikke toastmaster i bryllupet, eller...?

– Jeg stiller hvis han har lyst, sier Rune Bjerga mens han hiver etter pusten.

– Vil du ha ham, Henrik Ingebrigtsen?

– Han er nok raskere i kjeften enn i beina, sier Henrik Ingebrigtsen til Aftenbladet det han står i målområdet og ser at komikeren ikke klarte sitt hårete mål. Han mener likevel at Bjerga har mer å gå på, selv om han berømmer ham for en god jobb. Og han skal få jobben som toastmaster, sa Henrik Ingebrigtsen.

Les også

Se stort bildegalleri fra Mosvannsløpet

Flere deltagere enn tilskuere

I Mosvannsløpet er det flere deltagere enn tilskuere. Én av deltagerne var Gunnar Nilsen (55) som ble klokket inn på 17,44. Han var ikke helt fornøyd med tiden.

– Jeg har løpt langt bedre før, sa han.

Gunnar Nilsen var ikke helt fornøyd med tiden. Foto: Anders Minge

8 år gamle Ida Hay Opsal løp sitt første Mosvannsløp på rundt 18 minutter uten særlig trening. Og hun virker godt fornøyd med innsatsen.

8 år gamle Ida Hay Opsal løp sitt første Mosvannsløp. Foto: Anders Minge

Jorunn Bjorland Kjærstad (47) hadde meldt seg på løpet som en motivasjonsfaktor til trene mer i høst. Det ble ikke så mye trening, men jeg gjennomførte på rundt 19 minutter.

– Og jeg kommer gjerne tilbake neste år, sier hun.

Far Rune Boge (45), og datter Thea (15) deltok i Mosvannsløpet. Foto: Anders Minge

Far Rune Boge (45) som har flere løp bak seg, og datter Thea (15) som løp sitt første, var ikke helt fornøyd, men synes det gikk noenlunde greit. Han fikk 10,54, datteren 16,42.

Publisert: