35-åring siktet for enda flere tilfeller av sexkjøp fra mindre­årige

35-åringen har erkjent at han kjøpte seksuelle tjenester av en 14 år gammel jente i en bil som sto parkert ved Kilden i april. Nå er siktelsen utvidet.

Den siktede rogalendingen ble første gang pågrepet 15. april, etter å ha kjøpt seksuelle tjenester av en mindreårig jente ved kjøpesenteret Kilden. (Illustrasjonsfoto. Bilene på bilde har ikke noe med saken å gjøre)
 • Jone Østebø
  Jone Østebø
  Journalist
Publisert: Publisert:

31. mai ble siktelsen mot rogalendingen utvidet med ni nye forhold. Torsdag i forrige uke ble han konfrontert med den utvidete siktelsen i et nytt politiavhør, og onsdag denne uken ble varetektsfengslingen forlenget med fire nye uker på grunn av gjentakelsesfare.

Politiadvokat Lene Tesdal Tonstad opplyser til Aftenbladet at siktelsen mot 35-åringen er utvidet med ni nye forhold.

– Siktelsen omfatter nå totalt 14 straffbare forhold, og de knytter seg til fem hendelser i mars og april, sier Tonstad.

Etterforskningen snart ferdig

Politiadvokaten opplyser at saken snart er ferdig etterforsket, og at politiets innstilling til statsadvokatene trolig vil bli sendt før sommerferien. Rettssaken vil sannsynligvis bli berammet i tingretten til høsten.

Sist Aftenbladet omtalte saken, omfattet siktelsen tre fornærmede. Politiadvokaten ønsker ikke å si noe om antallet fornærmede.

I de tilfellene 35-åringen skal ha kjøpt seksuelle tjenester av en mindreårig, er han siktet for to forhold i samme hendelse, både for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år og for sexkjøp fra personer under 18 år. Derfor er antallet forhold høyere enn antallet hendelser og datoer.

Alle de tre fornærmede i den opprinnelige siktelsen var 14 år da overgrepene skal ha skjedd.

De tre jentene skal ved minst ett tilfelle har vært til stede samtidig, men ikke alle skal ha hatt fysisk kontakt med mannen. For tilfeller der en jente bare har observert det som skjedde, er mannen siktet for seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år.

Sexkjøp på Kilden

Rogalendingen ble første gang pågrepet 15. april, etter at han skal ha kjøpt seksuelle tjenester av en 14 år gammel jente i en varebil som sto parkert ved kjøpesenteret Kilden i Hillevåg i Stavanger. Etter at politiets etterforskning avdekket også et annet og lignende tilfelle ti dager tidligere, ble han igjen pågrepet i mai, og fremstilt for varetektsfengsling.

35-åringen samtykket til varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett 12. mai. Men ikke denne gangen.

– Han er varetektsfengslet i fire uker på grunn av gjentakelsesfare. Det mener han ikke foreligger, og derfor vil han anke til lagmannsretten, sier mannens forsvarer, advokat Espen Breivik. Han ønsker ikke å kommentere hvordan klienten stiller seg til den utvidete siktelsen.

Sør-Rogaland tingrett skriver i onsdagens fengslingskjennelse at siktede har erkjent skyld for alle poster, bortsett fra en overtredelse av alkoholloven.

Les også

 1. 35-åring kjøpte sex av 14-åringer i varebil på Kilden

 2. Lydopptak: – Bare dø, raskt, så jeg slipper å skyte deg igjen

 3. Dømt for mis­handling av fire kvinner: Ble sint da hun ikke laget god nok middag

Publisert:
 1. Overgrep

Mest lest akkurat nå

 1. Ventetid på inntil ett år på SUS: – Fører til stor frustrasjon

 2. Arild Østbø med klar beskjed etter ny praktkamp: - Jeg har fortalt at jeg vil stå

 3. Oversvømmelser og store vannmengder langs E39

 4. Oilers snudde kampen mot erkerivalen: - Vi fikk høre det i pausen

 5. «Det er klart du ikke tror på kjærligheten. Du vokste jo opp med din mor og meg»

 6. Blandet mottakelse for «Nordsjøen» – fra treere til «en oppvisning»