KrF: Ropstad fratrer neste fredag

Kristelig Folkeparti opplyser at Kjell Ingolf Ropstad fratrer som leder neste fredag i forbindelse med partiets landsstyremøte.

Kjell Ingolf Ropstad møtte lørdag pressen i Regjeringskvartalet i Oslo der han opplyste om at han fratrer både som statsråd og som leder av KrF.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Sentralstyret i KrF hadde lørdag ettermiddag et ekstraordinært møte etter at Kjell Ingolf Ropstad varslet sin avgang både som partileder og statsråd. Der ble det enighet om å kalle inn landsstyret til møte førstkommende fredag.

– Det er enighet i sentralstyret om at Ropstad fratrer vervet i forbindelse med landsstyremøtet fredag 24. september med den konsekvens at Olaug Bollestad trer inn som fungerende partileder, skriver partiet i en uttalelse til NTB.

På møtet vil landsstyret ta stilling til den videre prosessen og eventuelt også kalle inn til et ekstraordinært landsmøte.

-Jeg vil takke Ropstad for innsatsen for partiet. Som første nestleder er jeg klar til å tre inn i rollen som fungerende leder når det blir behov for det, sier nestleder Olaug Bollestad til NTB.

Andre nestleder i KrF, Ingelin Noresjø, sier til NTB at også hun takker Ropstad for innsatsen, men at hun likevel tenker beslutningen om trekke seg var riktig.

– Det er både leit og vemodig å miste en god partileder og jeg vil takke Kjell Ingolf for jobben han har gjort. Helheten i situasjonen og hensynet til Kjell Ingolf, hans nærmeste og partiet gjør at dette var en rett beslutning, sier hun.

Publisert:

Ropstads skattesak

  1. Økokrim: Ikke mottatt Ropstad-anmeldelse

  2. Stortinget iverksetter full skatterevisjon av representant-ordninger

  3. Dette dokumentet viser at Stor­tinget fikk vite om skatte­plikt på pendler­bolig allerede i 2003

  4. Flere politikere har tatt kontakt med Stortinget for å finne ut om de skylder skatt på pendlerboliger

  5. Ropstad fratrer neste fredag

  6. Dette er kandidatene som kan erstatte Ropstad

  1. Ropstads skattesak
  2. Kjell Ingolf Ropstad
  3. Kristelig Folkeparti (KrF)