Sykkelfest i Rogaland i mai 2018 skal vises i 60 til 100 land

Verdens største profflag kommer til Rogaland når vårens store sykkelbegivenhet trøs i gang på Sørlandet. Først Tour des Fjords og så et helt nytt konsept, Hammers Series Stavanger.

Scanpix
 • Dag-Henrik Fosse
  Dag-Henrik Fosse
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Tous des Fjords går fra Lindesnes til Egersund fra 22. til 24. mai 2018, og det nye rittet Hammer Series Stavanger de tre neste dagene. Sykkelfesten blir den neste vårens store idrettsbegivenhet i Rogaland og på Sør-Vestlandet

I mai 2018 er det klart for den sjette utgaven av Tour des Fjords på tre etapper som strekker seg over Sørlandet og Sør-Vestlandet. Rittet starter tirsdag 22. mai på Lindesnes og avslutter i Egersund torsdag 24. mai. Tour des Fjords blir direkte etterfulgt av det nye rittet Hammer Series i Stavanger og Sandnes, fredag 25. til søndag 27. mai.

Hammer Series-løypene i Stavanger og Sandnes.

Verdens beste syklister deltar med ti profflag, og hele sykkelfesten vil bli sendt på TV2 og en rekke store TV-stasjoner, sier rittleder Roy Hegreberg til Aftenbladet.

Disse lagene kommer: Team Sky, Bahrain Merida Pro Cycling Team, BMC Racing Team, Cannondale-Drapac Pro Cycling Team, Lotto Soudal, Movistar Team, Orica-Scott, Quick-Step Floors Pro Cycling, Team Lotto NL-Jumbo, Team Sunweb, Trek-Segafredo og Uae Team Emirates.

Stavanger-arrangementet en del av en global rittserie som hvert år skal kåre verdens beste sykkellag. Til Hammer Stavanger kommer minst 10 UCI WorldTour-lag, hvorav minst fem av dem også vil delta i Tour des Fjords.

– Dette vil gi en ny dimensjon til proffsykling i Norge, påpeker Roy Hegreberg.

Etappene Tour des Fjords:

Tirsdag 22. Mai 2018 - Etappe 1: Lindesnes > Grimstad (189 km)

Onsdag 23. Mai 2018 - Etappe 2: Risør > Kristiansand (180 km)

Torsdag 24. Mai 2018 - Etappe 3: Farsund > Egersund (178 km)

Hammer Series:

Det andre løpet som arrangeres av Tour des Fjords i 2018 er nykommeren Hammer Stavanger, som karakteriseres som et revolusjonerende lagbasert rittformat. Rittet vil foregå i Stavanger og Sandnes alle 3 dager. Hammer-konseptet består av tre ulike konkurranser i rundløyper som gjør det enda mer intenst og publikumsvennlig.

Fredag 25. mai 2018: Hammer CLIMB

Den første etappen består av en løype på 8,5 km som skal kjøres 10 ganger. Løypen har offisiell start i Sandnes der mål for klatreetappen blir på toppen av Skaarlia.

Lørdag 26. mai 2018: Hammer SPRINT

Spurtetappen på dag 2 består av en 10 kilometersløype gjennom Stavanger sentrum og Eiganes. Her vil lagene kunne sikre seg poeng for hver gang de passerer målstreken ved Stavanger Forum Expo-området. Også denne løypen skal kjøres 10 ganger.

Søndag 27. mai 2018: Hammer CHASE

Den siste og avgjørende konkurransen er en lagtempo jaktstart. Løypen har start og mål ved Stavanger Forum, og passerer blant annet Hafrsfjord og Gandsfjord. De ulike startintervallene for lagene bestemmes av sammenlagt poengsum fra de to første dagene. Det første laget med fire ryttere over målstreken blir kåret som vinnerlaget av Hammer Stavanger.

Torsdag ble det bekreftet at Tour des Fjords 2018 får status som UCI 2.HC-ritt, som er den høyest rangerte kategorien for profesjonelle sykkelritt hos det internasjonale sykkelforbundet UCI. Hammer Stavanger får status som UCI 2.1-ritt. Som standard regel er dette den høyeste kategorien å starte i for nyetablerte ritt.

Publisert:
 1. Sykkelritt
 2. Tour des Fjords
 3. Lotto
 4. Lindesnes
 5. Rogaland

Mest lest akkurat nå

 1. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 3. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 4. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig

 5. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

 6. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg