Nyårsball med stil

Nyårsballet lørdag trakk bare halvparten så mange som i fjor, men underholdningen var det ingen grunn til å klage på.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over 19 år gammel

Sandnes har mye å ta av når det gjelder musikk. Til nyårsballets konsertdel i Kulturhuset inviterte man i år to veteraner og en ung nykommer.

Sverre Sigurdson Musikkorps er 105 år, men som konferansier ordfører Jostein W. Rovik påpekte: De lyder yngre og yngre. Lørdag sto folkemusikk fra Ryfylke, «Vitae Lux» av Frode Alnæs og Johan Svendsens «Norsk kunstnerkarneval» på spilleplanen, under ledelse av dirigent Ingrid Hyldmo.

Deretter slapp en ung, men likevel erfaren trio til. Trio Ad Astra med Terje Skomedal (fiolin), søsteren Hilde Skomedal (cello) og Inger Anne Tornes (fløyte) har alle gått, eller går, på Lundehaugen videregående skole. Terje Skomedal har ikke rukket å bli mer enn 19 år, men har allerede opptrådt i Tyskland og Japan. Lørdag spilte trioen fire stykker av komponisten Franz Danzi.

Til slutt var det klart for 106 år gamle Sandnes Orkesterforening, under dirigent Odd Sveinung Johnsen. Hovedvekten lå for anledningen på wienervalser.

Det sies at Sandnes Orkesterforening er det beste frivillige orkester i Norge. Hva med de andre, må de dras inn på scenen, undret Rovik.

Han konkluderte imidlertid med at «frivillig» ble brukt som en penere variant av «amatør», for å unngå at man nedvurderte prestasjonen. Om ikke Sandnes Orkesterforening lever av musikken, så lever de avgjort for. Og med.

Etter konserten bød Sandnæs Damp på røykelaks-rullade, marinert svinefilet i rødvinssaus og solbærmousse-kake med skogsbærkompott. Det ble dekket til rundt 220 personer, en halvering i forhold til i fjor. 161 løste billett til konserten.

Og helt til slutt: Dans, ledsaget av musikk fra Sandnes Storband og Friendship.

geir.flatoe@ stavanger-aftenblad.no mobil: 971 85 404

Publisert: