- Han sa kattene burde skytes

Flertallet i Stavanger bystyre sier nei til å bevilge en halv million kroner til Kari Mills og Dyrenes hjelpesenter.

Bjarne Kvadsheim (Sp), bildet, avviser på det sterkeste Leif Arne Moi Nilsens (FrP) påstand fra talerstolen, om at han skal ha sagt at katter burde skytes.
 • Thomas Ergo
  Thomas Ergo
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mindretallspartienes forslag om å bevilge penger for å berge Kari Mills hjem for hjemløse katter i Hinnasvingen 22 i Stavanger, ble nedstemt. Både Leif Moi Nilsen (FrP) og Eilif Meland (SV) raljerte over de borgerlige flertallspartiene.

— Kari Mills gjør et fantastisk arbeid for Stavanger. Det som bekymrer meg er at i Stavanger er det voksne som mishandler dyr mest. For å ta en skrekkhistorie: En lørdag morgen var det en katt som sprang rundt i gatene, etter at en voksen hadde satt en korketrekker i øyet på den. Kari Mills var den som sprang rundt for å finne katten, ikke politiet, sa Moi Nilsen, og mente det er påfallende at Mills i fjor høst fikk Kongens fortjenestemedalje i sølv for sin innsats for hjemløse katter, men ikke får hjelp av Stavanger kommune til å beholde hjemmet som ivaretar kattene.

Nedstemt

Dyrenes hjelpesenter hadde søkt om 950.000 kroner i driftsstøtte. FrP, SV, Hilde Karlsen (uavhengig) og flesteparten av Aps representanter foreslo å bevilge en halv million kroner i driftsstøtte.

Det ble nedstemt av det borgerlige flertallet.

Eilif Meland (SV) sa det forundret ham at de borgerlige partiene, som skryter av å være tilhengere av frivillig arbeid, ikke verdsetter dette arbeidet.

-Jeg reagerer på språkbruken. Frivillighetsperspektivet er viktig for flertallspartiene, svarte Venstres Per A. Thorbjørnsen, og ble fulgt opp av kommunalråd Bjarne Kvadsheim (Sp). Han forklarte at de borgerlige ville stemme i mot å gi millionstøtte i driften til Kari Mills og Dyrebeskyttelse Sør-Rogaland nå. Årsaken er ikke at de ikke vil støtte hennes arbeid. Tvert i mot, forklarte Kvadsheim, har flertallet i bystyret bedt rådmannen utrede en sak om driften av Dyrenes Hjelpesenter. Etter å ha fått saken på bordet, vil de borgerlige ta stilling til hvordan og på hvilket nivå de skal basere støtten.

- Ufint

Leif Moi Nilsen gikk på talerstolen, for et siste stikk mot flertallspartiene. Han fortalte om en liten episode i forkant i bystyremøtet.

— Ute ved inngangen sto Kvadsheim og sa hva han mente om katter, mens Kari Mills hørte på. Han sa han syntes de bør skytes. Jeg syns det var ufint å uttale seg på den måten mens Mills var der, sa Moi Nilsen.

Dermed måtte Kvadsheim opp på talerstolen én gang til.

— Hvem som overhører hva, er vanskelig å forholde seg til. Alle er enige om at løse katter i byen er et problem. Nå har vi bedt om en grundig sak fra rådmannen, som skal se på hvilket nivå vi bør legge støtten på. Vi mener det er rett måte å gjøre dette på, sa Bjarne Kvadsheim.

Kvadsheim avviser

Bjarne Kvadsheim avviser på det sterkeste Leif Arne Moi Nilsens (FrP) påstand fra talerstolen, om at han skal ha sagt at katter burde skytes.

- Jeg viste kun til hvordan de gjerne gjør det i kommunene på Jæren. Der avliver de kattene, heller enn slik det gjøres i Stavanger. Jeg sa ingenting om hva jeg mente om dette. Og jeg har ikke, som Moi Nilsen sa på talerstolen, sagt at katter burde skytes, sier Kvadsheim til Aftenbladet.

Publisert:
 1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 2. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 3. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

 4. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 5. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 6. Staten kan ikke betale for alt