Jenter: Slik forlenger du sommergarderoben din

Du trenger ikke rydde bort hele sommergarderoben riktig enda. Les hvordan du kan forlenge den utover høsten.

Publisert: Publisert:

Moteblogger og frilans-stylist Celine Albert deler sine trendtips. Foto: celinealbert.looklab.dk

 • Lena Rustan Fidjestad
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

September har meldt sin ankomst, og sommeren er offisielt over (æsj!).

Mange har oppdatert garderoben med nye, flotte plagg i vår og i sommer.Trendene som var populærei år, er kanskje ikke like hot i 2015. I tillegg går det mot kaldere tider, og en del av plaggene pakkes bort til fordel for høstgarderoben.

Men du trenger faktiskikke å pakke ned alle sommerplaggene riktigennå!

Fædrelandsvennen hentet moteekspertenes rådtil hvilke trender du kan ta med deg inn mot høsten, og hvilke du trygt kan dra frem neste vår.

Plaggene du kan bruke i høst

Celine Albert fra Kristiansand er en anerkjentbloggerog jobber frilans som stylist i motebyen København. Hun mener noen av sommerens store trender har værtculottes, midiskjørt, magetopper og sneakers.

-For dem som ikke vet hva en culottes er, så er det vide bukser som stopper midt på kneet eller rett under.For å føre denne trenden videre inn i høstmørket, skal man tilføye strømpebukser. Jeg er nok mest for den klassiske sorte strømpebuksen, forteller Celine.

Hvis du føler for å sprite det hele opp og være litt vågal, kan du for eksempel velge strømpebukser i vinrød, eller med mønster på, tipser hun. Hun understreker at det er viktig å holde culottesene nøytrale hvis du velger sistnevnte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Celine sverger til midiskjørt. Når det blir kaldere i luften hun kombinerer hun plagget med strømpebukser. Foto: celinealbert.looklab.dk

-Midiskjørt har lenge vært en favoritt i mine øyne. De går til midt på leggen og fremhever midjen. For å ta trenden videre inn mot høsten skal du også tilføye noen strømpebukser til. Ton den feminine looken ned med et par sneakers til, sier bloggeren.Hun tenker at magetoppen kan være litt vanskelig å føre inn i høstgarderoben, men om du velger å gjøre det, skal du huske å ha en bukse eller et skjørt til som dekker til over navlen.

— På den måten kommer du kun til å vise en liten glippe av magen. Magetoppen kan være alt fra en tøff tykk strikkegenser til en langermet topp, råder Celine.

- Vi trenger en pause fra skinnyjeans

Hun har følgende tips til hva du bør ikle deg i høst.

— I de kommende sesonger ser vi helt klar mye av vide bukser,ponchoer, lange jakker og frakker som gjerne går helt ned til anklene, og oversized gensere.

Fargene hun tror kommer til å dominere trendbildet er navyblå, kamel, gammelrosa og vinrød.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vinrød er en av fargene Celine tror blir trendy i høst. Her har hun på seg en hatt i fargen. Foto: celinealbert.looklab.dk

— I motebildet ser vi lite av skinnyjeans. Det kommer nok aldri til å forsvinne fra folkemengden, men moteverden trenger åpenbart en pause, sier stylisten.- Vi ser også lite av miniskjørtet, da ting gjerne skal være lag på lag denne sesongen, som skjørt over bukser, kjoler over bukser, lange frakker over maxi kjoler og så videre, fortsetter Celine.

Tror på A-fasong

Daglig leder ved Retros dameavdeling Suzanne Ayre, holder en knapp på skjørt i A-fasong denne høsten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Suzanne Ayre mener du bør satse på skjørt i A-fasong denne høsten. Foto: Lena Rustan Fidjestad

— Highwaist A-fasong-skjørt er veldig i vinden. Lengden på de trange skjørtene skal bli lengre, og gjerne gå ned på låret, nærmere knærne. Slike skjørt kan gjerne være i bomull- og ullkvaliteter, forteller Ayre.I tillegg vil ikke den minimalistiske smykketrenden gi seg med det første.

— Man kan bruke flere enkle smykker sammen, og gjerne tynne ringer i blanding med litt større. Leddringen vil fortsatt være veldig trendy, tipser den daglige lederen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Minimalistiske smykker har kommet for å bli en stund. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Vår/sommer 2015Ayre har nylig oppdatert seg på de kommende vårtrendene. Før du pakker sommerklærne bakerst i skapet, bør du lese hennes tips til hva du trygt kan dra frem neste vår.

 • Sporty looken fortsetter

— Sporty looken har vært veldig in i sommer, særlig på skofronten. Street-inspirerte og chunky sneakers som for eksempel Nike Airmax vil være veldig in også neste vår, forteller Ayre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

De minimalistiske sandalene vil være like trendy neste år. Foto: Lena Rustan Fidjestad

College vil fortsatt være hot, gjerne med glidelåser på plaggene, corky passform og med «netting» over jersey.

 • Du kan trygt satse på pasteller

— I år har det vært mye pasteller, særlig i mint og lyserosa. Neste vår fortsetter denne trenden. Se særlig opp for lyseblått, som i stor grad har dominert kommende trendbilde. Sats på knallfarger som grønn, gul og orange, råder den daglige lederen.

Særlig grønn i alle nyanser vil være veldig trendy neste vår.

 • Sandalene vil fortsatt være androgyne

I sommer skulle sandalene være så rene og cleane som mulig, gjerne med enkle stropper. Neste år vil de fortsette å være minimalistiske, men mer chunky – og med enda mer platå, ifølge Ayre.

 • Crop-trenden fortsetter

— Også neste vår kan du vise mage. I år har det vært veldig smått og kort. I 2015 kan en både gå for korte, og litt lengre crop-topper.

 • Lek med mønster

Mønstermiks er fortsatt lov. Særlig mønster i pastell-farger.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Leter etter John Olav med full styrke

 2. Steinar var veldig ensom. Løsningen han valgte, fikk mye større konsekvenser enn han hadde ant.

 3. Tourist guide to Farter

 4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 5. Bryne suser mot opprykk. EIK er hektet av.

 6. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

 1. Nytte