Busselskapet beklager forbikjøring

Både Kolumbus og Boreal beklager at Ragnvald Albertsen ble forbikjørt på holdeplassen og brukte to timer på å komme seg fra Soma til Forus med buss. Geir Pollestad (Sp) etterlyser penger til bussvei.

Publisert: Publisert:

Seabrokers-sjef Ragnvald Albretsen brukte to timer og to minutter med buss fra Sola til Forus. Foto: Jon Ingemundsen

  • Ola Fintland
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Alle forstår at det ikke er attraktivt å ta bussen når det er snakk om så lang reisetid, og det er selvsagt ikke godt nok. Men jeg tror ikke at dette er hovedregelen, og det finnes reisestrekninger som er mer effektive. Fylket sitt ansvar er å organisere kollektivtilbudet, mens statens sitt ansvar er å bidra til utbygging av infrastruktur og veinett. Nøkkelen er å få egne bussfelt som gjør at bussene slipper å stå i de samme køene. Regjeringen har snakket om 50 prosent statlig finansiering, men det er lite spor etter dette i budsjettet, og skal vi få fortgang på dette, må regjeringen komme med løfter om penger, sier stortingspolitiker Geir Pollestad (Sp).

15. oktober rykket Seabrokers-sjef Ragnvald Albretsen inn en helsides annonse i Aftenbladet hvor han ba alle på Nord-Jæren la bilen stå og ta bussen til jobben. Bakgrunnen er at en ny bomring vil påføre bilister opp til 45.000 kroner i ekstrautgifter. I praksis mener Albretsen at det er få reelle alternativer til bilen for svært mange av regionens innbyggere.

- Skal ikke skje

Tirsdag testet han selv busstilbudet fra Sandnesvegen ved Soma til arbeidsplassen på Forus. Normalt bruker han rundt 10 minutter med bil, men bussturen tok hele to timer og to minutter inkludert ventetid og bussbytter. Den første bussen han skulle ta (rute 41), kjørte også forbi uten å stoppe, og han måtte kjøre med Aftenbladet for å komme seg videre til neste holdeplass, der han skulle ha byttet buss, ved Sola Airporthotel.

Les også

- Håper ikke de trekker meg i lønn!

— Jeg kan dessverre ikke spole tilbake for å rette opp det som skjedde, men det er bare å beklage, og vi har tatt det opp med transportøren. Det skal ikke skje. På den ruten Albretsen skulle ta, er det få busser som går, og det får store konsekvenser når en buss kjører forbi. Da er det viktig at de bussene som går på ruten fungerer. Hvis ikke, blir det fort lenge til neste buss, sier Kolumbus-direktør Odd Aksland til Aftenbladet.noBoreal Transport, som betjener ruten, beklager også det som skjedde og vil ta det opp med sjåføren.

— Vi beklager sterkt det som skjedde når bussen ikke stoppet. Det skal ikke skje, og vi vil prate med bussjåføren for å høre hva som har skjedd. Det er ikke vanlig at busser kjører forbi bussholdeplasser, sier daglig leder Rune Terjesen i Boreal Transport Sør.

Åtte av ti fornøyde

Kolumbus-direktør Odd Aksland er positiv til aksjonen til Albretsen, og kollektivselskapet var selv til stede og tok imot passasjerene på noen av de mest brukte holdeplassene på Forus tirsdag morgen. Passasjerene fikk med seg et dagspass og en oppfordring om å verve en venn med bussvegring. De ble samtidig bedt om å oppgi hvor fornøyde de var med turen. Av de 374 spurte var 7 prosent nøytrale, 11 prosent misfornøyde, og 82 prosent fornøyde.

– Folk som tar bussen ofte, er godt fornøyde med tilbudet, mens de som tar buss sjelden eller aldri, er mer misfornøyde. Det stemmer godt overens med resultatene av de årlige kundeundersøkelsene våre, sier Aksland.

De fleste som oppgav at de ikke var fornøyde med dagens busstur, dukket opp fra rundt kl. 8.00 og hadde opplevd forsinkelser på sin rute.

– Dette sammenfaller med svingningene i den daglige rushtrafikken. Køene er lengst rundt klokken 8.00, og der det ikke er kollektivfelt, står bussene i de samme køene som bilene, forklarer Aksland.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Etterlyser stjålet BMW i3 som kjøres av ruset 16-åring

  2. På vei til byen på hjemmelaget flåte

  3. Hvis du ikke holder tunga i rett munn, ender du fort i feil seng

  4. Rekdal har fått ny trenerjobb: – En naturlig utfordring

  5. Trafikk­ulykke på E 39 i Kvinesdal – seks personer til sykehus

  6. Trolljeger­prøven 2020 er annerledes, men innsatsen er like stor

  1. Stavanger