- Dropp bilen neste uke!

Seabrokers Group oppfordrer alle til å la bilen stå neste tirsdag og onsdag. Hvorfor? De vil vise politikerne at: "Vi godtar ikke skatten!".

Publisert: Publisert:

Ragnvald Albretsen (62), eier av Seabrokers Group på Forus. Foto: Ove Heimsvik

  • Ulrikke Valvik Mitchell
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Kom an, folkens! Er det slik vi vil ha det? (...) Er det greit å betale 45.000 i året ekstra i bompenger når det ikke finnes alternativ?

Nei, mener eier av Seabrokers Group på Forus, Ragnvald Albretsen. Seabrokers driver stort innen eiendomsutvikling og investeringer i eiendom, eiendomsdrift og entreprenørvirksomhet. Onsdag hadde de en helsides annonse i Aftenbladet, hvor de oppfordrer alle på Nord-Jæren til å la bilen stå hjemme to dager i neste uke. Annonsen innledes slik:

— Er du klar for å betale 45.000 kroner ekstra i bompenger? Nei? Ta bussen på tirsdag og onsdag!

Annonsen er undertegnet med "Vennlig hilsen Ragnvald Albretsen". Albretsen har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentarer for Aftenbladet onsdag.

Av annonsen fremkommer det at en slik la bilen stå-aksjon må til for å vise de folkevalgte at den planlagte økningen av bompengesatsen ikke er akseptabel. Målet er å bevise at det blir kaos dersom alle tar bussen.

— Bli med og vis politikerne hva som skjer om vi faktisk gjør som de sier! står det i annonsen.

Les også

Bomprotest på Facebook

Albretsen oppfordrer også alle som er medlem i Facebook-gruppa "NEI til mer bompenger i Rogaland" til å bli med på aksjonen.Facebook-gruppa ble startet opp i slutten av september, og fikk en hurtig tilstrømming av tilhengere. I skrivende stund har gruppen rett under 21.000 medlemmer.

— Forstår de ikke?

— Forstår ikke våre folkevalgte konsekvensene av hva de nå er i ferd med å gjøre? Spør Albretsen i annonsen, og stiller videre disse spørsmålene:

1. Forstår de hva 45.000 kroner i ekstra utgifter betyr for en småbarnsfamilie?

2. Forstår de at bedriftene i regionen vil slite med rekruttering, særlig av nye medarbeidere?

3. Forstår de at industrien og kompetansen vil presses ut av regionen?

4. Hvor er miljøet, hvor er logikken, hvor er alternativene?

Det skal de folkevalgte få svare på. Janne Johnsen (H) er fylkesordfører i Rogaland, og sitter i fylkestingets arbeidsutvalg. Det er fylkestinget som bestemmer om det blir økt bompengesats, eller ikke. Dette skal de stemme over i fylkesutvalget i desember. Johnsen svarer følgende:

Fylkesordfører Janne Johnsen (H). Foto: Fredrik Refvem

1. Vi forstår at det å bygge veger i dette fylket er så dyrt at vi ikke har nok statlige midler. Dette er et spleiselag, hvor ingen blir skånet. Så ærlige må vi være. Staten gir oss ikke nok penger, og da er det vi som kjører på vegene som må betale for dem.2. Det viktigste er å tilrettelegge for at de som absolutt må ta bilen til jobb, kan gjøre det. Vi må gi bussene egne veger å kjøre på, slik at det blir kjappere å ta bussen til jobb, enn bilen. Får vi det til, er det god rekruttering.

3. For å beholde industrien og kompetansen i regionen, må vi utbedre vegnettet. Vi må gjøre det mer attraktivt å ta buss. Alt koster penger, og vi syns ikke at dette er knallkjekt. Han (Ragnvald Albretsen, red. anm.) kan jo bare ringe meg, så kan han spørre om det han vil. Vi prøver å gjøre det mer levelig i regionen, ved å gjøre det lettere å komme til og fra. Og det koster penger som vi ikke har.

4. Miljøet: Ta bussen. Logikken: Ta bussen. Hvis alle lot bilen stå én dag i uken, fordelt på ulike dager, ville det ikke vært kø i det hele tatt. Alle ikke kjøre to biler til jobb. Alternativene: Alternativet er at vi ikke bygger vegene i det hele tatt — er det et godt alternativ? Er det det næringslivet ønsker? Det tror jeg ikke.

- Hva med gratis buss?

— Det ville ha kostet 360 millioner med gratis buss, kun på Nord-Jæren. Vi har ikke de pengene. Det viktigste er at bussen er pålitelig - at folk vet at de kommer seg dit de skal, når de skal. Det må vi gjøre noe med.

Og som en siste kommentar, sier Johnsen: Ja, vi vet hva vi driver med, ja, det er vanskelig og nei, vi ser ingen andre alternativer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gutt (16) omkom i ulykke hjemme

  2. FNB-leder Myrhol tjener mer enn statsministeren

  3. – Jeg ble utnyttet av Eddi Eidsvåg

  4. – Han var dritings, sa politibetjenten i retten

  5. Lagt merke til gult støv i vannkanten i pinsen?

  6. Under ti personer har fått SMS om smittefare

  1. Politikk