Drapssiktet varetektsfengsles i fire uker

34-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin kone, Agnes Elisabeth Müller, varetektsfengsles i fire uker med brev og besøksforbud. Torsdag venter tøffe avhør.

Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug og Ørjan Eskeland gjennomgår dokumenter før fengslingsmøtet i Jæren tingrett onsdag.
 • Cornelius Munkvik
  Cornelius Munkvik
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I slutningen fra Jæren tingrett heter det at den varetektsfengslede kan holdes i full isolasjon i inntil to uker. I inntil to uker kan han også nektes adgang til TV, radio, aviser og internett.

Kjennelsen kom etter et uvanlig langt fengslingsmøte, som begynte klokken 13 i Jæren tingrett. Det ble tidlig klart at kjennelsen ikke ville komme før på kvelden onsdag.

Les også

- Min klient har en teori om hvor Agnes er

— Vi er selvfølgelig glade for at retten ga oss medhold. Vårt hovedmål er å finne Agnes. Vi kommer til å arbeide videre med krimtekniske undersøkelser samtidig som vi vil gjennomgå datatekniske spor, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug til Aftenbladet.

Teori om hvor hun er

Fengslingsmøtet gikk bak lukkede dører. Retten tok også påtalemyndighetens begjæring om at kjennelsen unntas offentligheten til følge.

Ektemannen, som er siktet for forsettlig drap, nekter enhver straffskyld. Hans forsvarer, advokat Ørjan Eskeland, sa onsdag at den siktede har en teori om hvor Agnes er.

— Min klient har en teori om hvor Agnes Elisabeth Müller kan være. Dette føler jeg imidlertid ikke at jeg kan uttale meg om når det er lagt lokk på saken, sier forsvareren.

Politiinspektør Nord-Varhaug legger ikke skjul på at drapsetterforskningen er ekstra utfordrende så lenge Agnes ikke er funnet.

— Som sagt så er vårt hovedmål å finne Agnes. Samtidig jobber vi med å bygge opp saken rundt det vi finner av andre spor. Det er satt av store ressurser til dette arbeidet, sier Nord-Varhaug til Aftenbladet.

Konfronterende avhør

Etter 4,5 timer i fengslingsmøte var den siktede 34-åringen ifølge forsvareren ganske utslitt. I rundt to timer måtte Eskelands klient svare på politiinspektørens spørsmål.

Ifølge forsvareren venter nye avhør med langt tøffere spørsmål allerede torsdag.

— Om min klient er i form til det blir det nye avhør torsdag. Slik jeg har forstått det er det snakk om konfronterende avhør, sier forsvareren.

Politiet vil da trolig konfrontere 34-åringen med det de mener er motstridende informasjon i hans tidligere forklaringer.

Dette bekrefter Nord-Varhaug.

— Vi ønsker å konfrontere ham med informasjon vi har fra andre avhør og også med tekniske funn, sier hun.

Lette i tjern

Onsdag søkte mannskaper i tjern ikke langt fra Agnes sitt hjem på Forsand. Samtidig var flere hundepatruljer i aksjon i samme område i Espedalen. De gjennomsøkte urer og andre vanskelig tilgjengelige skråninger, som ikke letemannskaper tidligere hadde sjekket.

— Vi sjekker systematisk ut område for område, slik at vi er sikre på å ha vært overalt når vi avslutter et sted, opplyser innsatsleder Ståle Østerhus.

Publisert:
 1. Ryfylke

Mest lest akkurat nå

 1. Sykepleiere på akutten på SUS: – Vi føler på en uro over ikke å bli hørt

 2. Bil på taket i Sandnes - to personer til sykehus

 3. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 4. Støre setter sin lit til tredje vaksinedose

 5. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 6. Sør-Roga­land sier «nei takk» til flere ting­retter