Nybø inviterte Pollestad med på «pinsettmat» etter Michelin-utspillet

Næringsminister Iselin Nybø (V) foreslo at Geir Pollestad (Sp) kunne bli med henne på nyutnevnte Michelin-restaurant Omakase tirsdag.

Publisert: Publisert:

Michelin-guidens gjeve stjerner for de Nordiske landene ble delt ut i Olavshallen i Trondheim mandag ettermiddag. Næringsminister Iselin Nybø (V). Foto: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

 • NTB

Vladimir Pak fra Omakase mottok Michelin-stjerne mandag. Her på etterfesten på Britannia hotel i Trondheim sentrum. Aleksander Iversen, daglig leder av Omakase er sikker på at Geir Pollestad (Sp) ville blitt mett på middag der. Foto: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Det er hyggelig å bli invitert på restaurant av Iselin Nybø. Det var synd det ikke passet for meg. Det ville gitt en glimrende mulighet til å fortelle statsråden om hvorfor et landbruk i hele landet er så viktig, skriver Pollestad, leder av Stortingets næringskomité, i en epost til NTB tirsdag kveld.

Mandag og tirsdag ble det mye oppmerksomhet etter at Pollestad la ut meldinger på Facebook der han sa hva han syns om mediedekningen av tildelingen av Michelin-stjerner til noen få restauranter. Noe av det folk reagerte kraftig på, var Pollestads formulering. «Så gleder eg meg også over at norske restauranter gjør det bra – men de bommer alle på en ting: Størrelse på porsjonene. Pinsett-mat er ikke helt mi greie».

Næringsminister Iselin Nybø (V) skulle onsdag innom Omakase by Vladimir Pak i Oslo, for å gratulere dem med deres første Michelin-stjerne, og inviterte med seg Pollestad, som altså ikke hadde anledning til å bli med.

– Etter gårsdagens negative kommentarer om norske Michelin-restauranter tror jeg han hadde hatt godt av det. Jeg håper han tar turen innom dem en annen dag, sier Nybø.

Tar det en annen gang

Pollestad er positiv.

– Jeg tar gjerne mot invitasjonen en dag det passer. Det er ikke hver dag en tidligere medstudent fra jussen tar kontakt og vil spandere middag, sier han.

Nybø kan vente seg diskusjon over sushien.

– Jeg ville også brukt middagen til å etterlyse en tydeligere og mer forutsigbar politikk for norsk næringsmiddelindustri fra regjeringen. En siste ting jeg ville tatt opp med Nybø er det å gjenopplive satsingen på reiseliv i Norge, lover Pollestad.

Ville blitt mett

Pollestad uttalte i Facebook-meldingen sin at han står inne for uttalelsen om «topprestauranter med mange bittesmå retter» – han foretrekker fremdeles to større retter framfor tolv små.

Han uttaler også at disse restaurantenes mat ikke representerer maten til det store flertallet av folket. Det er Aleksander Iversen, daglig leder av Omakase, uenig med ham i.

– Vi har nok et annet syn på dette enn Geir Pollestad, sier han.

– Vi lager mat for den norske befolkningen, med norske råvarer av høyeste kvalitet. Alle er velkomne hos oss. Pollestad er selvsagt også hjertelig velkommen innom, vi er helt sikre på at han vil bli både mett og fornøyd, sier Iversen.

Publisert:

Les også

 1. Gir seg selv terningkast 2 og ingen Michelin-stjerne

 2. Matminister Bollestad ber Geir Pollestad (Sp) slette Michelin-kritikken

Mest lest akkurat nå

 1. Mann i 20-årene funnet etter større leteaksjon

 2. Utenpå er huset enkelt og minimalistisk. Inne er det fargerikt og spennende.

 3. Ingve Bøe med Viking-advarsel: – Det går ikke i kveld!

 4. – Slutt å kødde rundt. Det er mennes­kers liv dette handler om

 5. Da Charlotte gikk ned 35 kilo, ble hun kvitt sosial angst og depresjon. Dette er suksessoppskriften.

 6. «Det merkeligste punktet på skrytelisten er at hun tar æren for at 90.000 oljerelaterte jobber er borte siden 2015, uten at ledigheten har økt»

 1. Michelin
 2. Geir Pollestad
 3. Iselin Nybø