Nå kan du snart få gå på besøk på sykehjemmet igjen

Fram til nå har svært mange av Stavanger kommunes helse- og velferdstjenester vært stengt. Nå begynner de gradvis gjenåpning.

I løpet av neste uke skal det bestemmes om pasientene også skal få ta imot besøk på rommet generelt.
 • Andrea Danielsen Johansen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Beredskapsledelsen i Stavanger kommune har godkjent planen for hvordan helse- og velferdstjenester som har vært helt eller delvis stengt siden midten av mars skal åpnes igjen kommer det fram på kommunens nettside.

– Avdelingen for helse og velferd har 40 til dels svært ulike virksomheter. Noen har hatt tilnærmet normal drift tilpasset smittevernregler. Andre har vært helt eller delvis stengt, forteller direktør helse og velferd Eli Karin Fosse på kommunens nettside.

Les også

Berit (78) har ikke sett sin syke ektemann på to måneder: – Det er utrolig vondt

Vurderer åpning

Alders- og sykehjem har hatt tilnærmet normal drift, men det ble tidlig innført besøksrestriksjoner av hensyn til smittefaren. Sist uke ble det lov for pårørende å treffe sine på alders- og sykehjem utendørs.

I løpet av neste uke skal det bestemmes om pasientene også skal få ta imot besøk på rommet generelt.

Frisør og fotpleie på sykehjemmene holder stengt fortsatt av hensyn til smittevern. Kommunen har mål om begrenset åpning fra 1. juni.

Helsestasjonen for rusmisbrukere kalt «Stasjonen» åpner, og nå får rusavhengige komme inn i lokalene for konsultasjon og sårstell. Helsetjenesten for rusavhengige har vært operativ hele tiden, men mye måtte foregå utendørs i den stengte perioden. Stasjonen er fortsatt stengt som oppholdsrom/værested av smittevernhensyn.

Flyktninger får bosted

Flyktningtjenesten har gjenopptatt arbeidet med å bosette flyktninger fra asylmottak i Norge. All bosetting av overføringsflyktninger/kvoteflyktninger fra utland er stanset av nasjonale myndigheter inntil videre.

Selv om kommunen nå åpner for bruk av tilbudene sine igjen, vil dette stadig være oppe til vurdering ut ifra koronasituasjonen.

– Vi åpner tjenestene etter at virksomhetene har laget planer for dette sammen med smittevernoverlege og helsesjef. Men hvis smittesituasjonen skulle endre seg, eller nasjonale retningslinjer gi andre føringer, gjør vi nye vurderinger umiddelbart, sier Fosse.

Les også

 1. Venstre vil ha svar om 200 pasienter etter at Stavanger-kvinne døde

Publisert:
 1. Koronaviruset
 2. Stavanger
 3. Stavanger kommune
 4. Eli Karin Fosse
 5. Smittevern

Mest lest akkurat nå

 1. Køen oppløst etter trafikkuhell på E39

 2. Bil kjørte av veien og havnet i vannet

 3. Slik skal kommunene klare å vaksinere alle over 65 før jul

 4. Dansk politi holder fortsatt på nordmannens bil

 5. Strand: – Wirak er redd folke­meningen i Forsand

 6. Fotballkvinnene ledet 9–0. Da stoppet dommeren landskampen