Time: Skal. Skal ikke. Ta stup til 140 millioner

Hovedtrener Arne Gjerde i Bryne Symjeklubb, til venstre, og landslagssjef Petter Løvberg mener det vil få alvorlige konsekvenser hvis Time utsetter byggingen av et nytt svømmeanlegg. Tilstanden til dagens hall er kritisk og frykten er at den kan bli stengt når som helst.

De nøler veldig som om det gjaldt en iskald dukkert ute akkurat nå, men flertallet i Time har veldig lyst til å plaske til med et nytt svømmeanlegg til 140 millioner kroner.

 • Geir Sveen
  Geir Sveen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Bassenget har vært en våt drøm i 25 år. Det er lenge blitt prioritert i programmene til partiene. Også i årets valg.

Og det mangler ikke på advarsler hvis politikerne ikke tar spranget nå:

¤Kapasiteten både for den lovpålagte svømmeopplæring på skolen, på kveldstid og for barn og unge som har svømming som idrett er sprengt, og det blir verre for hvert år som går.

¤Tilstanden for svømmehallen på Bryne fra 1968 er kritisk og den kan bli stengt når som helst.

Skriver Bryne symjeklubb og Bryne triatlonklubb i en felles uttalelse som ble sendt ut rett før partiene hadde sine gruppemøter mandag kveld. De har også hentet støtte fra landslagsjefen Petter Løvberg som mener «det vil være en katastrofe» hvis kommunen utsetter satsingen.

Ingen eiendomsskatt

Svømmehallen er da også inne i budsjettforslaget til rådmann Trygve Apeland. Prisen er anslått til 140 millioner. Men det forventes 36 millioner i spillemidler og 28 millioner i momsfratrekk.

Problemet er imidlertid at det kan bli vanskelig å realisere ny hall uten å innføre eiendomsskatt. Rådmannen foreslår derfor at en slik ekstra skatt blir vurdert, men forslaget ble kontant avvist av de største partiene i posisjon da budsjettet ble presentert. Etter gruppemøtene mandag kveld er holdningen like klar: Det blir ikke eiendomsskatt i Time.

Les også

Time-rådmannen: - Valet nå er eigedomsskatt eller fleire kutt

– Men vi har jo veldig lyst til å bygge en svømmehall. Jeg er optimist, tror vi skal få det til, men vi må være ansvarlige og da må vi kanskje vente og se litt før vi gir grønt lys, sier Andreas Vollsund, gruppeleder for kommunens største parti, Høyre.

Venter litt med svømmehall

Også varaordfører Petter Lorentz Stabel (Frp) og gruppeleder for kommunens største opposisjonsparti, Bjarne Undheim (Sp) deler denne oppfatningen.

-Jeg føler vi bare må skyve hallen litt ut i tid, dessverre, på grunn av kommunens økonomi, sier Bjarne Undheim.

Dermed taler alt for at politikerne sier ja til svømmehallen, men ikke slik at den blir ferdig i 2022, som i rådmannens forslag.

Legger ned en barnehage

Det er også enighet om at det er for stor kapasitet i barnehagene og at en barnehage legges ned. Det blir enten Lye, Maurtua eller Nyland, de to siste er på Bryne. Konklusjonen er ikke klar, men Time har i dag 176 ledige barnehageplasser og kunne ha lagt ned alle de tre aktuelle barnehagene og likevel hatt nok plasser, ifølge Høyres gruppeleder.

I potten ligger videre framtiden for den åpne barnehagen i Brynelunden, legevakten på Kleppe og ungdomskolen på Undheim. Alle blir foreslått nedlagt i budsjett-forslaget.

Les også

Denne tyske familien kjemper nå for verdiene til en bygd på Jæren

– Vi føler det blir feil å legge inn så store avgjørelser som enkeltposter i et budsjett. Har saksgangen vært forsvarlig? Er alle momenter kommet med? spør Aps gruppeleder Jone Edland, som sier at hans parti vil legge fram et alternativt budsjett når det behandles av formannskapet 3. desember.

Publisert:
 1. Bryne
 2. Undheim
 3. Time
 4. Eiendomsskatt
 5. Svømming

Mest lest akkurat nå

 1. Da julebordet ble avlyst, fikk Morten en idé

 2. Aktor ber om ni måne­ders feng­sel for bedra­geri­tiltalt Ap-politiker

 3. Helsedirektoratet snur om koronapass. Mener det ikke bør brukes.

 4. Birgitte-saken: Vil avklare siktedes psykiske tilstand

 5. Hvor bor de rikeste i din kommune?

 6. John Arne Riise blir trener for kvinnelag i Rogaland