Danskebåten fra Stavanger deltok i søk etter fisker

Ferja mellom Stavanger og Hirtshals ble forsinket torsdag morgen. Årask: Den deltok i søk etter fisker utenfor danskekysten.

Publisert: Publisert:

Danskebåten fra Stavanger deltok i søk torsdag morgen. Foto: Torstein Lillevik

Joint Rescue Coordination Centre (JRCC), den danske Hovedredningssentralen, ble 03.41 i natt alarmert om fisker over bord. Ulykken skal ha skjedd 41 kilometer nordvest for Hirtshals. Det tilsvarer 22 nautiske mil.

I åtte timer søkte redningsmannskapet etter den savnede mannen. I sving var en rekke redningsbåter, helikoptre, fly og sivile seilere. Klokken 12 ble søket avsluttet uten resultat, etter å ha lett både under vann og på overflaten.

Det skriver den danske avisen BT.

Stavangerfjord deltok

Rennesøy-mannen Ommund Vareberg var om bord på Fjordlines «Stavangerfjord» som i går kveld gikk fra Stavanger til Hirtshals. Han forteller til Aftenbladet at også danskebåten ble nappet ut av tjeneste for å delta i søket.

– Båten deltok i et organisert søk, sier Vareberg fra havet.

Kystredningsstasjonene i Hirtshals, Hanstholm, Thorup Strand og Skagen har alle sendt ut sine redningsbåter. I tillegg bidro Danskebåten. Foto: Foto: Privat

Fjordlines Stavangerfjord deltok i søket etter fisker 41 kilometer utenfor Hirtshals i dag tidlig. Foto: Foto: Privat

– Vi skulle vært inne 06.30 i dag morges, men gikk istedet fram og tilbake som en del av søket.

Ved 8-tiden forlot danskebåten området. Den kom til dansk havn rundt 9.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge sier at søket var styrt fullt og helt av Danmark. De mottok ingen anmodning om å delta med båter.

De legger til at det er svært sjelden danskebåten deltar i slike søk.

Publisert: