Henrik og Liva Ingebrigtsen har kjøpt drømmehuset: – Her skal vi bo til vi blir 90

Eldste løpebror Henrik Ingebrigtsen og kona Liva har realisert husdrømmen. Nå blir de nesten nærmeste nabo til trenerpappa Gjert og mamma Tone.

Publisert: Publisert:

Liva og Henrik Ingebrigtsen har kjøpt hus på Lura. Foto: Privat

  • Ingvild Lygren

– Vi har tenkt på å kjøpe hus lenge, og da dette huset kom på markedet i den gaten vi hadde lyst på hus, måtte vi bare kaste oss rundt. Vi er veldig glade nå, sier Liva Ingebrigtsen (24).

I løpet av de kommende dagene overtar hun og ektemannen Henrik Ingebrigtsen (29) nøklene til drømmehuset i Eikeveien på Lura i Sandnes, og blir dermed nesten nærmeste nabo til trenerpappa Gjert og mamma Tone Ingebrigtsen, som bare bor et lite steinkast unna deres nye hus.

Prisantydningen på eneboligen med en tomt på litt over ett mål var 4,75 millioner kroner. Boligen ble solgt for 4,1 millioner kroner.

Lillebror Jakob Ingebrigtsen kjøpte seg også bolig i nærheten av barndomshjemmet i fjor sommer.

Lenge til de flytter inn

På grunn av viruspandemien som har herjet i verden de siste månedene har Henrik vært mye mer hjemme enn han pleier på denne tiden. Istedenfor treningsleir i utlandet, har han trent hjemme i Sandnes. Det mener kona er en av grunnene til at hun fikk drømmen om hus og stor hage oppfylt nå.

– Hadde det ikke vært for at Henrik har vært hjemme så lenge, så tror jeg ikke vi hadde kjøpt dette huset. Det er nok litt tilfeldig også, at det ble som det ble, men jeg er veldig glad for å at vi kjøpte huset. Det er ungene også, sier hun.

Sammen med Henrik har hun døtrene Olivia (3) og Charlotte (1).

Liva og Henrik Ingebrigtsen giftet seg i april 2018. Nå har de kjøpt hus sammen. Foto: Pål Christensen

Liva Ingebrigtsen i stuen i deres nåværende hjem sammen med døtrene Olivia og Charlotte. Foto: Jarle Aasland

Ekteparet er allerede kommet i gang med renoveringen av deres framtidige hjem. Container er bestilt og en av buskene i hagen på rundt ett mål er allerede kuttet ned. Men det er lenge til de flytter inn.

Huset er fra 1962 og en del renovering må påregnes før familien på fire kan flytte inn.

– Jeg vil helst flytte inn om et par måneder, men det er trolig ikke klart før neste år, sier Liva Ingebrigtsen.

Les også

Norsk toppløper har sluttet seg til Team Ingebrigtsen

Enige om nesten alt

24-åringen, som opprinnelig er fra Jørpeland, er glad i interiør og oppussing. Hun har gjort mye for at rekkehuset de bor i nå skal ha en personlig stil som passer både for Henrik og henne.

Nå gleder hun seg til å pusse opp deres nye hus på Lura til drømmehjemmet. Hun sier at både Henrik og hun selv har sterke meninger om hvordan de ønsker at huset skal se ut, men at de som oftest er enige om hvordan de vil ha det.

– Vi er nokså enige og like når det gjelder stil. Det eneste vi er uenige i om er hvor mange ting vi skal ha i huset. Han liker det enkelt og litt minimalistisk, mens jeg liker å ha flere ting rundt meg, sier hun.

Huset på Lura bærer preg av å være bygget på 60-tallet, og Ingebrigtsen sier det er mye som skal gjøres før de kan flytte inn i deres nye hjem.

– Vi kan ikke gjøre så mye av oppussingen selv, derfor tar det lenger tid og koster mer. Vi gjør ting i det tempoet vi må.

– Vi skal forhåpentligvis bo her til vi er 90 år, så da vil vi ha det perfekt, sier hun og smiler.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Mangemillionær fra Stavanger impulskjøpte sørlandshytte til 19 millioner: - Jeg likte det jeg så

  2. Savnet person funnet - fraktes til sykehus med helikopter

  3. Trump tjuvstartet 4. juli-feiringen med mørk og splittende tale

  4. 26 nye smittetilfeller

  5. Dette er Dyreparkens koronatiltak: – Det føles trygt her

  6. Da de sto utenfor, kunne de høre skrikene hans, men de fikk ikke komme inn for å trøste

  1. Henrik Ingebrigtsen
  2. Bolig
  3. Oppussing