Politiet skrev ut 144.000 i bøter på fire timer

Ved en laserkontroll ved i 60-sonen ved Diagonalen på Hinna tirsdag, skrev politiet ut 38 forenklede forelegg. – Og vi kunne tatt mange flere, sier operasjonsleder Jøran Solheim.

Utrykningspolitiet har hatt laserkontroll ved Diagonalen. Det ga 144.000 i bøter. (Bildet er tatt ved en laserkontroll i Bjerkreim). Foto: Pål Christensen

 • Håkon Jonassen Norheim
  Håkon Jonassen Norheim
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I en laserkontroll i 60-sonen ved Diagonalen på veien inn mot Jåttå, skrev Utrykningspolitiet ut 38 forenklede forelegg mellom 08.00 og 12.00 tirsdag. Den høyeste hastigheten var 83 kilometer i timen. Totalt ble det skrevet ut forelegg for 144.000 kroner, noe som gjør at hver bilist i gjennomsnitt måtte ut med 3800 kroner.

Vedkommende som ble tatt i 83 kilometer i timen, måtte ut med 8500 kroner. Hadde denne bilisten blitt tatt i 86 kilometer i timen, kunne vedkommende ha mistet lappen.

– Hadde vi hatt mer kapasitet, kunne vi tatt mange flere, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Jøran Solheim til Aftenbladet.

Se trafikksentralen fra Aftenbladet:

Les også

Video fra Aftenbladet

Ifølge Solheim er dette et sted hvor de har fått flere meldinger om at bilister kjører for fort. Det er ikke siste gangen politiet kommer til å stå her.

– Når vi skriver nesten 40 forelegg kommer vi til å stå der igjen. Det viser seg at folk kjører for fort her, sier Solheim.

Publisert:
 1. E39
 2. Trafikk
 3. Trafikksikkerhet
 4. Hinna
 5. Jåttå

Mest lest akkurat nå

 1. Smitte ved Sandnes-skole - holder stengt fredag

 2. Ny Høyre-plan: Tre til seks kommuner i Rogaland, sammenslåing og tvang

 3. Ordførerne diskuterer koronatiltakene fredag

 4. En lørdag i 1969 reddet Anna Ingeborg Valand to barn opp fra Breiavatnet. Fremdeles vet hun ikke hvem de er

 5. Katten Molly ble tatt fra nabolaget og gitt til Dyrebeskyttelsen

 6. Teslaen oppdaget tyvene mens eieren lå og sov