Politiet om dødsfall på Boganes: - Vi jobber med å avklare om dette er et drap eller ikke

Et stort antall vitner er avhørt. Torsdag ble siktede varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud.

 • Ina Gundersen
  Journalist
 • Janne Hagen
  journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Etterforskningen pågår for fullt, og politiets viktigste oppgave er å kontrollere forklaringen til siktede, skriver politiet i en pressemelding mandag formiddag.

LES OGSÅ: Politiet jakter flere gjerningsmenn etter overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum

- Vi jobber med å avklare om dette er et drap eller ikke. Politiet må få klarhet i omstendighetene rundt dødsfallet og hendelsesforløpet, opplyser politiadvokat Erik W. Rand.

En rekke personer er avhørt. Det vil også bli foretatt nye avhør denne uken, og målet er å finne ut mer om siktede, fornærmede og forholdet mellom dem.

Les også

23-åring dømt for voldtekt utenfor pub

Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar, og det er foreløpig usikkert når denne foreligger, opplyser politiet mandag.

Vurderer fengslingforlengelse

Til Aftenbladet sier Rand at politiet fortløpende vurderer om det vil bli nødvendig å begjære den siktede mannen videre varetektsfengslet. Fengslingsperioden går ut torsdag morgen.

– Vi må sikre at vi har et bredt nok fundament til å ta en avgjørelse i saken. Spørsmålet er om det er nødvendig å begjære siktede videre varetektsfengslet. Den avgjørelsen vil bli tatt i løpet av onsdag eller torsdag morgen, sier Rand.

Les også

Ålgård: 29-åringen innrømmer likskjending

Den siktede mannen sitter varetektsfengslet på grunnlag av det påtalemyndigheten mener er bevisforspillelsesfare.

Rand sier videre at det er flere personer politiet ønsker å komme i kontakt med som foreløpig ikke er avhørt.

– Vi avhører mennesker som kan vi tenker kan kaste lys over forholdet mellom siktede og avdøde. Vi snakker med folk som kjenner dem, som for eksempel venner, familie og kolleger, sier politiadvokaten.

15 avhørt

Fredag var 15 vitner avhørt etter dødsfallet på Gausel natt til tirsdag. En mann i 30-årene ble natt til tirsdag siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone i en leilighet på Boganes i Stavanger.

Kvinnen ble funnet hardt skadet og fraktet til SUS der hun døde av skadene.

Torsdag ble han varetektsfengslet i ei uke med brev- og besøksforbud. Dette er i tråd med politiets anmodning.

Varetektsfengslet

Mannen hadde på forhånd samtykket til at varetektsfengslingen ble behandlet av retten uten at han var til stede, en såkalt kontorforretning. Den siktede skal ha presisert at samtykket ikke innebar erkjennelse av straffskyld.

– Avdøde er obdusert, og den foreløpige obduksjonsrapporten kan foreligge mot slutten av neste uke, opplyser Erik W. Rand, påtaleansvarlig jurist i saken, til Aftenbladet fredag.

– Vi har bedt om den tiden vi trodde siktede kunne være villig til å gå med på. Det gjør at vi kan frigjøre kapasitet hos oss til å jobbe med saken, sier Erik W. Rand, påtaleansvarlig jurist i saken, til Aftenbladet.

Han ønsker ikke gå inn på hvilke funn som er gjort på åstedet eller hva slags bevis politiet har som kan peke i retning drap.

– Dette er forhold som dels kan påvirke etterforskningen og dels gå ut over personvernet til de impliserte. Generelt kan jeg si at det i all etterforskning er viktig at politiet får snakket med flest mulig vitner så tidlig som mulig slik at vi unngår at vitnene får informasjon fra annet hold før vi får snakket med dem, sier Rand.

Barna har kjent omsorgsperson

Politiet har så langt avhørt 15 vitner i saken.

– Flere avhør planlegges og vil bli gjennomført de nærmeste dagene. Det dreier seg om personer i kretsen rundt de impliserte, det vil si siktede og avdøde, enten familiært, sosialt eller på annet vis. Vi ønsker å avhøre personer som har forholdt seg til dem og som kan bidra til å opplyse oss om dem som personer og relasjonen mellom dem, sier han.

– Ekteparets tre barn blir ivaretatt av barnevernet og en omsorgsperson de kjenner fra før. Det gis også bistand fra kommunens kriseteam. Grupperingen rundt barna får fortløpende veiledning fra folk på Barnehuset. De har også fått oppnevnt en egen bistandsadvokat, sier Rand.

– Har du en kommentar til at forsvareren har avvist at det dreier seg om et drap?

– Politiet arbeider med å finne ut hva som skjedde den natten. Siktede er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Siktedes forklaring er sentralt i etterforskningen. En viktig oppgave for oss er å gjennomgå den og holde den mot annen informasjon i saken. Det er nødvendig å holde ham i varetekt for å unngå at han påvirker etterforskningen, sier han.

Et stort antall etterforskere og teknikere arbeider med saken. Kripos har bidratt med kriminalteknisk bistand, men er ferdig på åstedet.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase av en omfattende etterforskning, og politiet holder fortsatt alle muligheter åpne, sier Rand.

LES OGSÅ:

 • – Han har ikke gjort noe straffbart, sier forsvareren
Publisert:
 1. Politiet
 2. Drap
 3. Etterforskning
 4. Kripos
 5. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. De har pusset opp 13 boliger de siste 17 årene. Nå har de omsider funnet roen på Tau

 2. Ansatt på sykehjem i Sola smittet

 3. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner i Rogaland – ett av dem i år

 4. Gårdsutsalget til Tommy Skjæveland møter motstand

 5. Semitrailer i trøbbel på Moi

 6. Veronica Simoné Fjeld hardt ut mot Isabel Raad