67.000 venter fortsatt på dag­penger

Permitterte ble lovet dagpenger innen slutten av juli, men fortsatt har 67.000 ikke fått behandlet dagpengesøknadene sine.

Permitterte ble lovet dagpenger innen slutten av juli, men fortsatt har 67.000 ikke fått behandlet dagpengesøknadene sine.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I alt 438.000 personer har søkt dagpenger under koronakrisen, og de fleste søkte i mars og april. Fordi mange søkte om dagpenger på kort tid, tar det lang tid for Nav å behandles disse søknadene, skriver Klassekampen.

«Alle søknader må behandles manuelt, regelverket er komplekst, og endringer måtte iverksettes i IT-systemene våre før saksbehandlingen kunne starte», skriver Ellen Christensen, direktør for Arbeid og ytelser i Nav, i en epost til avisen.

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa i vår at alle dagpengene skulle være utbetalt innen slutten av juli, men fortsatt venter mange på utbetalingen.

Nav bruker også lengre tid på dagpengesøknader fra polske arbeidsinnvandrere enn andre permitterte ansatte for øvrig, viser en undersøkelse utført for Fellesforbundet i juni.

Kun 32 prosent av de polske medlemmene hadde fått penger fra Nav, mens tallet for de øvrige medlemmene var på 85 prosent.

Publisert:
  1. Koronaviruset
  2. Permittering
  3. Nav

Mest lest akkurat nå

  1. Huset hennes på Tjelta er allerede ferdig pyntet til jul

  2. Tore Renberg har fått korona: Utsetter turné

  3. FHI-rapport: Lite sannsynlig at omikron-varianten gir mer alvorlig sykdom

  4. Studie avslører hvorfor kaffedrikking reduserer risiko for demens

  5. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

  6. Tidligere MDG-topp i Rogaland er ny leder i Grønn Ungdom