Rapport om trygdeskandalen legges fram neste uke

Tirsdag neste uke overrekker granskingsutvalget for trygdeskandalen sin rapport til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Tidligere arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), og nå pensjonert Nav-direktør Sigrun Vågeng sto i sentrum da Nav-skandalen eksploderte i fjor høst. Hauglie gikk av som minister i januar.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Utvalget har gjort en ekstern gransking av saken om hvordan både Nav, myndighetene og rettsvesenet i en årrekke kunne tolke og praktisere EUs trygdeforordning feil. Forordningen åpner for at man kan motta sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger, selv om man oppholder seg i et annet EØS-land.

Saken vakte enorm oppmerksomhet da den ble kjent i slutten av oktober i fjor. Minst 85 personer skal ha blitt dømt for trygdesvindel på uriktig grunnlag, 48 av dem til ubetinget fengsel. Nærmere 2.000 personer har urettmessig fått krav om tilbakebetaling av utbetalte ytelser.

I sentrum for skandalen sto daværende arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og Nav-direktør Sigrun Vågeng. Begge er nå ute av bildet. Hauglie gikk av som minister i januar, mens Vågeng pensjonerte seg i sommer.

Utvalget, som ble nedsatt i november i fjor, har vært ledet av professor i europarett Finn Arnesen, som vil overrekke rapporten til arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. Også Navs nye direktør Hans Christian Holte vil være til stede ved overleveringen.

Les også

 1. Først ble hun rammet av trygdeskandalen. Så ble Nav rammet av koronakrise

 2. Opposisjonen holder Solberg ansvarlig for trygdeskandalen

 3. Trygdeskandalen skal granskes helt tilbake til 1994

Publisert:
 1. Trygdeskandalen
 2. Anniken Hauglie

Mest lest akkurat nå

 1. Bil på taket i Sandnes - to personer til sykehus

 2. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 3. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 4. Brann i hytte på Tau

 5. 46-åring omkom i klem­ulykke på Moi – navnet er frigitt

 6. Er det penger å spare på å senke tempe­raturen om natten? Ikke gjør denne varme­pumpe-tabben