Slik ville vogntogsjåføren kjøre gjennom Rennfast

Fem kjøretøy fikk bruksforbud da Vegvesenet avholdt kjøretøykontroll på Sokn tirsdag.

Løpebanen på dekket hadde løsnet i fart. Vogntogsjåføren fikk derfor pålegg om å skifte dekk før han fikk fortsette turen. Trykk på bildet for større versjon.
 • Andreas Veggeland
  Andreas Veggeland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ett vogntog fikk bruksforbud fordi løpebanen på dekket hadde løsnet i fart. Sjåføren ble pålagt å bytte dekk før han fikk fortsette.

– Dette er sånn som kan skje, så det ble ikke noe forelegg. Men sjåføren fikk seg en god trimøkt med dekkskift, sier kontrollansvarlig Kenneth Holm i vegvesenet.

Ifølge Holm var dekket et såkalt «regummiert dekk». Dette er dekk hvor man gjenbruker gamle dekkstammer og fyller på med ny gummi. I akkurat dette tilfellet kan det se ut til at det har blitt brukt en for gammel dekkstamme.

De andre fire bruksforbudene ble ilagt på grunn av manglende sikring av gods. En transportør måtte blant annet sette igjen containeren sin fordi den ikke var egnet for frakt på offentlig vei. Et annet vogntog var overlastet og måtte sette igjen 1700 kg gods på kontrollplassen på Sokn langs E39 like ved utløpet til Byfjordtunnelen. For denne overtredelsen vanket det et overlastgebyr på 7400 kroner.

Vegvesenet kontrollerte totalt 6 busser med i alt 130 passasjerer og kunne gladelig konstatere at alle passasjerer og sjåfører bruke sikkerhetsbelte.

– Vi kontrollerte til sammen 250 kjøretøy og hadde totalt veldig gode resultater, så vi kan si at det var en god dag for trafikksikkerheten, sier Kenneth Holm til Aftenbladet.

Publisert:
 1. Trafikksikkerhet
 2. Trafikk
 3. vegvesenet

Mest lest akkurat nå

 1. – Dette blir en attraksjon for hele byen

 2. Politiet ønsker tips om hen­delser før døds­ulykken i Sandnes

 3. Berisha-hat trick! Rett før taket letter på SR-Bank Arena!

 4. Elleville jubelscener på overtid - stormet banen i ekstase

 5. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig

 6. Mark Zuckerberg vil at vi skal legge mobil­telefonen og pc-en ned i kjelleren ved kassett­spilleren og plate­spilleren