17-åring døde etter båtulykke

Det var 17 år gamle Simon Stein som var involvert i en båtulykke på Jørpeland torsdag morgen.

 • Siv Helen Kvalvåg
 • Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:

Han ble erklært død på Haukeland sykehus fredag.

Ulykken er under etterforskning og politiet ønsker på det nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken ytterligere.

Navnet frigis i samråd med de pårørende.

Åpen kirke søndag

– Dette er ufattelig trist. Mine tanker går spesielt til nærmeste familie og venner. Mange sørger med dem. Når noen dør så tidlig i livet, berører det et helt samfunn, sier ordfører Irene Heng Lauvsnes i Strand kommune.

Irene Heng Lauvsnes, ordfører i Strand

Jørpeland kirke vil holde åpent mellom klokken 18 og 20 søndag. Der får venner og familie muligheten til å samles og tenne lys. Kommunens psykososiale kriseteam kommer også til å være til stede, om noen skulle ha behov for å snakke med dem, sier Lauvsnes.

– Vi ønsker å være til stede for alle som har det vanskelig nå, sier Martin Ivar Arnesen, sokneprest i Strand, som også er en del av kommunens kriseteam.

Jørpeland kirke vil holde åpent søndag.

På vei til jobb

Båtulykken skjedde torsdag morgen da 17-åringen var på vei til jobb på stålverket på Jørpeland i en mindre båt. Politiet ble varslet i 07.30-tiden av en fisker som hadde funnet ham i sjøen.

Simon Stein var inntil for en uke siden elev ved Strand videregående skole. Han gikk vg2 Tip (teknikk og industriell produksjon). Han hadde fått læreplass og sommerjobb ved stålverket på Jørpeland, Stavanger Steel, og det var dit han var på vei da ulykken skjedde.

– Dette er ufattelig trist og dypt tragisk, og mine tanker går til familien og alle dem som sto ham nær. Jeg håper ungdommene kan samles og ta vare på hverandre i denne vonde stunden, sier Erik Danielsen, rektor ved Strand videregående skole.

Minnes med båtkortesje

Neste helg, søndag 4. juli, vil det bli arrangert en båtkortesje til minne om Simon Stein. Det er privatpersoner, venner og bekjente av den avdøde, som har tatt initiativ til arrangementet, som er annonsert på Facebook.

«Alle er velkomne, og vi håper at flest mulig vil delta med båt eller avtale med bekjente som har båt om å sitte på», skriver de.

Kortesjen starter klokken 12.

Les også

 1. Mannen var på vei til jobb da ulykken skjedde

 2. Båtulykken på Jørpeland: – Vet ingenting

Publisert:
 1. Strand kommune
 2. Jørpeland
 3. Ulykker

Mest lest akkurat nå

 1. Dette er de nye korona­tiltakene

 2. Fyrer løs mot Viking-speakeren: – Det er nok nå. Pakk sammen

 3. Åpner onsdag: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien

 4. – Rykker tilbake til våren 2021

 5. – Jeg skjønner veldig godt at dette er fortvilende

 6. – Har ikke tatt høyde for omikron når vi kjøper tester