Øgreid Eiendom selger Ankerkvartalet

Den nye eieren er klar til å investere flere hundre millioner kroner for å utvikle Ankerkvartalet i hjertet av Stavanger.

Øgreid Eiendom har utviklet planer om utbygging av Ankerkvartalet, og planen er at den nye eieren skal videreutvikle og realisere disse.
 • Ola Fintland
  Ola Fintland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ankerkvartalet består av fem eksisterende bygg med til sammen 28.000 kvadratmeter kontor og næringsareal i kjernen av Stavanger forretningsdistrikt innerst i Vågen.

I løpet av 15 år har Øgreid Eiendom samlet byggene til en helhet, renovert og utviklet store planer om utbygging av ytterligere 22.000 kvadratmeter kontor, handel/servering og parkering i kvartalet.

Les også

Signalbygg i Sandnes solgt

Det er disse planene som den nye eieren, Union Eiendomskapital, skal videreutvikle og realisere.

– Vi synes at beliggenheten er veldig, veldig god, og eiendommen har et utviklingspotensial som er spennende, sier Øystein A. Landvik i Union. Han ønsker ikke å kommentere hva de har betalt for eiendommen, men selskapet er klar til å bruke flere hundre millioner kroner på å utvikle den videre.

– Vi gleder oss til å ta fatt på denne oppgaven og er klar til å investere det som er riktig. Vi liker å kjøpe eiendom som vi kan gjøre noe med og selge den videre når vi er ferdige. Det er ikke gjort på et blunk å bygge ut denne eiendommen, og det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta, sier Øystein A. Landvik.

Ankerkvartalet slik det framstår i dag.

I løpet av de siste tolv månedene har Union Eiendomskapital kjøpt og solgt eiendom i Stavanger-området for rundt 2,5 milliarder kroner.

I februar solgte selskapet Mediegården i Stavanger til Nordea Liv for 777 milloner kroner. Mediegården består av kontor- og handelslokaler på 20.000 kvadratmeter og 3000 kvadratmeter til parkering i Nykirkebakken 2 og Verksgata 1A i Stavanger for 777 millioner kroner.

Like over gaten fra Ankerkvartalet, arbeider Øgreid Eiendom i disse dager med utbyggingen av Herbarium. I sum er disse de største byutviklingsprosjektene i Stavanger på 50 år. Herbarium er tegnet av anerkjente arkitekter i Snøhetta. Bygget tilfører 7500 kvadratmeter og skal stå ferdig i 2019. Det vil huse et handlesenter, kontorer og byr på et enestående grønt uterom på taket med utsikt over byen.

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Eiendom
 3. Utbygging

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet: «Flere meldinger om trær som har veltet, gjenstander fra hus som rives av i vinden og båter som har slitt seg»

 2. Viking-tilskuer utestengt etter rasistiske rop mot Glimt-spiller

 3. Møt rogalendingene som forlater regjeringsapparatet

 4. – Fest løse gjenstander

 5. Viking-talenter tatt ut på landslaget

 6. Dette anlegget kan snart gi deg høyere strømpris