IMI-kirken skal tilby studier i helbredelse og profeti

IMI-kirken i Stavanger har fått godkjent to nye studier. Med statsstøtte til skolen og lånekassemidler til studentene, skal det drives helbredelsesskole og profetiskole.

Rektor Egil Elling Ellingsen i bibelskolen Acta.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

IMI-kirken driver allerede bibelskolen Acta, og de nye studiene skal også tilbys under Acta-navnet, skriver Vårt Land. Utdanningsdirektoratet ga sin velsignelse for to uker siden.

– Vi ønsker at studietilbudet skal utruste elevene til å leve i de sidene ved Jesu liv som vi ser i evangeliet. Som oftest vektlegger man ordene og godheten hans, mens den overnaturlige dimensjonen lett kommer i bakevjen, sier rektor Egil Elling Ellingsen. Helbredelsesstudiet inkluderer en praktisk del der studentene skal bruke 120 timer på blant annet evangelisering og helbredelse i Stavangers gater.

Psykolog Kari Halstensen ved Modum bad synes undervisningsopplegget virker gjennomtenkt, men sier det er viktig å undersøke hvorfor studentene velger det nye tilbudet.

– Hvilke forventninger har de? Søker noen seg til dette for å komme bort fra noe annet? Søker studentene helbredelse for egen sykdom eller leter de etter noe som kan ta dem bort fra en hverdag som er vond å være i? spør hun.

(©NTB)

Les også

 1. IMI-kirken får neppe napp på Forum-tomt

Publisert:
 1. Kristendom
 2. Skole og utdanning
 3. Utdanningsdirektoratet
 4. Vårt Land

Mest lest akkurat nå

 1. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

 2. Frelsesarmeen beholder arven fra Inger-Tones adoptivmor

 3. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

 4. Tar farvel med hjemmefansen: – Det blir emosjonelt

 5. 117 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 6. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste