Kjeragbolten er tagget

Øystein Bache ble møtt av et overraskende syn i septembersolen på Kjerag.

Publisert: Publisert:

Noen har tatt seg bryet med å tagge på forsiden av Kjeragbolten. Foto: Øystein Bache

  • Håkon Hapnes Strand
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Bache var sammen med sønnen Sigurd på 18 år da de til sin overraskelse oppdaget at Kjeragbolten var tilgriset med tagging.

Ikke like vill natur

— Turen var fantastisk og været var nydelig med 16 grader og sol der oppe. Men det satte jo en liten demper på stemningen å se bolten tilgriset. Det var ikke like vill natur, sier Øystein Bache (som for øvrig ikke har tilknytning til den kjente komikeren).

Øystein, som opprinnelig er østlending, har bodd 15 år i Stavanger. Dette var første turen hans til Kjerag. Sigurd hadde vært der før, og skulle vise faren Kjeragbolten som en siste far og sønn-tur før han skal i militæret. Heller ikke han syntes det var noe pent syn.

Faren avstod fra å bli tatt bilde av på bolten.

— Hadde du våget deg utpå dersom den ikke var tagget?

— Kanskje ikke.

- Smålig

Leder i Naturvernforbundet i Rogaland, Eirin Hivand Hanerberg, blir overrasket når vi forteller henne at noen har tagget på Kjerag.

— Jeg skjønner ikke at noen gidder å gå så langt for å tagge. Og det er jo veldig skjemmende at folk skal møte det synet når de først har gjort noen strabaser for å komme så langt. Nei, dette er rett og slett smålig. Jeg har ingen forståelse for det, sier hun.

Nå er det grunneier sitt ansvar å sørge for at griseriet blir fjernet fra det vernede friluftsområdet.

Publisert: