Åpnet ny kollektivbro over motorveien

Mandag morgen åpnet kollektivbroen som har kostet 140 millioner kroner. Broen knytter sammen øst og vest på Forus for å lette trykket på trafikken.

Publisert: Publisert:

Den nye kollektivbroen skal gjøre det enklere for busser, drosjer, fotgjengere og syklister å ta seg mellom Forus øst og Forus vest. Foto: Jonas Haarr Friestad

  • Syed Ali Shahbaz Akhtar
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Kollektivbroen som går over motorveien og knytter øst og vest på Forus, ble åpnet for ferdsel mandag 1.juli. På grunn av sommerrutene var det få busser å se, men til gjengjeld var det flere dresskledde Statoilansatte som hastet seg fra et ene Statoilbygget til det andre ved å benytte broen. Helge Boganes jobber for Statoil og tok sin første tur over broen.

— Vi har ventet en stund på åpningen, sier han. Statoil ansatte har frem til nå vært avhengig av en minibuss som frakter dem fra den ene til den andre siden av motorveien.

— Nå tar det under fem minutter å gå, sier han

Problemområde

Forus har lenge vært en flaskehals i trafikken. Kolumbus direktør Odd Aksland forteller om stadige forsinkelser på bussrutene i området.

— I de verste periodene har opplevd at bussene har kommet tjue minutter for sent, sier han. Han er spent på hvor mye bedre trafikkflyten vil bli på grunn av den nye broen.

Prosjektleder i Statens Vegvesen, Leif Lindefjeld er også positiv.

— Broen skal kun benyttes av busser, drosjer, fotgjengere og syklister, sier han. Hensikten med broen er å lette trykket på trafikken på Forus, ved å la kollektivtrafikken ta den nye «snarveien».

Dyr og forsinket

Det har tidligere kommet frem at broen ble over 20 millioner kroner dyrere enn planlagt, og åpningen har blitt framskjøvet fra i fjor høst til idag. Likevel er prosjektleder Lindefjeld fornøyd.

— Det ble en veldig flott bro, sier han

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

  2. Prinsesse Ingrid Alexandra (16) tok NM-gull i surfing på Jæren

  3. To nye korona­smittede i Stavanger lørdag

  4. Bergensere vil ha kraftig kutt i Frode Myrhols superlønn

  5. De ville finne ut hva som beskyttet mot hjerteinfarkt. Resultatet overrasket forskerne

  6. Koronavinteren kommer. Dette er scenarioene Norge må forberede seg på.

  1. Stavanger