Nå faller temperaturene – og frost­netter kan melde seg

Etter en ekstra tørr periode har Meteorologisk institutt sendt ut farevarsel om gress- og lyngbrannfare.

Nå blir det kjøligere i Stavanger.
Publisert: Publisert:

Søndag ligger an til å bli siste dagen i rekken av temperaturer på godt over 10-markøren og én stor sol.

En nordlig luftstrøm presser seg nedover mot Sør-Rogaland og senker temperaturene merkbart, ifølge Julie Solsvik Vågane, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt:

– De første dagene i uken vil nok temperaturen ligge på maks ti grader, og kanskje synke enda mer utover uken. Det blir litt kontrast til det vi har hatt nå.

Kan bli frostnetter

– I stedet for t-skjorta er det kanskje en tynn boblejakke som passer greit ute nå. Spesielt tidlig om morgenen, det har nok folk merket denne uken, sier Vågane.

Med lavere temperaturer, er det mulig at det kan bli noen frostnetter fremover – spesielt litt inn i landet.

– Folk burde være obs hvis de har begynt med planter utendørs for sesongen, oppfordrer meteorologen.

De blir fortsatt mye sol de kommende dagene.

– Men generelt blir det fine dager fremover. Det blir noe mer skiftende skydekke, og litt vind. Mot kysten kan det komme opp til en liten kuling på det meste, fortsetter hun.

– Gult farevarsel om brannfare

Ifølge Vågane har det vært tørt, og skal være en tørr periode fremover. Dermed har de sendt ut gult farevarsel om gress- og lyngbrannfare.

Særlig tirsdag kan man risikere at det kommer noen lokale ettermiddagsbyger. Men det er ikke nok til å dempe brannfaren vesentlig.

– Det er et generelt bålforbud uansett, men farevarselet er en ekstra påminnelse om å være forsiktig med bruk av ild, sier hun.

Mot kommende helg er prognosene mer usikre, men ifølge meteorologen kan det være at det blir litt regn noen av dagene mot ukeslutten.

Publisert: