Varsler styrtregn i Rogaland

Rogaland ventes å få kraftige regnbyger tirsdag. Og kanskje fikk vi en forvarsel på det som venter sent mandag kveld? En Aftenblad-tipser tok dette bildet av et av de mange lynnedslagene i havet utenfor Tananger.

Yngve Haaland tok dette bildet av et lynnedslag i havet utenfor Tananger mandag kveld.
Publisert: Publisert:

Det er sendt ut farevarsel på gult nivå om styrtregn i Rogaland tirsdag, ifølge Yr.

– Fra mandag kveld ventes perioder med kraftige regnbyger, først i Østfold, senere resten av Østlandet og Agder. Til natten også i Rogaland. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt, heter det i varselet.

Lokalt kan det komme mellom 15 og 30 millimeter nedbør per time.

Kanskje fikk vi en forsmak på uværet som kommer mandag kveld? Ifølge Meteorologisk institutts oversikt lynte det kraftig i havet utenfor Tananger og Randaberg ved 23.30-tiden mandag kveld.

Som en følge av varselet om styrtregn, anbefales det blant annet å holde seg unna bratte skråninger og bekker med stor vannføring, samt å tilpasse farten og kjøre etter forholdene.

– Det kommer inn byger i kveld som brer seg til Vestlandet, og det ser ut som det blir verst i Rogaland og Hordaland, sa vakthavende meteorolog Magnus Haukeland ved Meteorologisk institutt til NRK tidligere mandag.

Publisert: