Jente (17) omkom i traktorulykke på Nærbø

Det var den 17 år gamle Maren Opheim fra Ølen som omkom i traktorulykken på Nærbø.

Politiet sikret ulykkesstedet fram til krimteknikere og ulykkesgruppen til Statens vegvesen kom til Nærbø.
 • Ola Fintland
  Journalist
 • Elin Stueland
  Digitalredaktør
Publisert: Publisert:
Krimteknikere fra politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen var på ulykkessteder for å sikre spor.
Hjulet på traktoren traff en fortauskant i krysset mellom Opstadvegen og Kvileitet på Nærbø og førte til at en 17 år gammel jente falt ut og havnet under traktoren, ifølge politiet.
Ulykken skjedde på Nærbø i krysset mellom Opstadvegen og Kvileitet.
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Det er noen dager som bare er triste, sier rektor Gjermund Viste ved Tryggheim skoler. Tre elever ved skolen var involvert i traktorulykken på Nærbø der ei jente på 17 år omkom lørdag ettermiddag.

Jenta havnet under en traktor i krysset mellom Kvileitet og Opstadvegen på Nærbø rundt klokka 14.30 lørdag.

Brann, politi og ambulanse rykket ut til ulykkesstedet, men livet til jenta var ikke til å redde.

Falt ut av traktoren

— Hun omkom på stedet, opplyser Rune Sunde, operatør i Rogaland brann og redning overfor Aftenbladet.

— Hun var passasjer i traktoren og har falt av og havnet under hjulet, opplyser operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Tor Helge Stavik.

Krimteknikere fra politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen var på ulykkessteder for å sikre spor.

Han sier til Aftenbladet at da politiet kom til stedet, var forsøk på gjenoppliving avsluttet. Nå skal politiet sikre åstedet og snakke med vitner. Krimteknikere og ulykkesgruppen til Statens vegvesen har også vært på stedet for å sikre spor etter ulykken.

Tre ungdommer i traktoren

Hjulet på traktoren traff en fortauskant i krysset mellom Opstadvegen og Kvileitet på Nærbø og førte til at en 17 år gammel jente falt ut og havnet under traktoren, ifølge politiet.

Undersøkelsene så langt viser at tre ungdommer var i traktoren da ulykken inntraff. En gutt på 16 år skal ha vært føreren av traktoren, mens jenta på 17 år og en gutt på 17 år var passasjerer. De skal ha fått et hjul på en fortauskant, slik at traktoren et øyeblikk sto på to hjul. Da skal jenta ha falt ut av traktoren og havnet under traktorhjulet. Dette ifølge politiet.— Vi gjør nå undersøkelser av sikringsutstyret i traktoren, opplyser operasjonsleder Stavik.

— Vi vil også varsle Statens vegvesen, som varsles for å se på det tekniske på traktoren. De vil se om det kan ha vært noe feil med den, sier Stavik.

Åpen kirke på Nærbø

I forbindelse med trafikkulykken er det åpen kirke på Nærbø i ettermiddag for alle som ønsker å samles. Ordfører, sokneprest og kommunen sitt kriseteam er også til stede.

— Vi har åpen kirke i ettermiddag for at de som er berørte skal ha et sted de kan samles, og det blir en kort minnesamling klokken 19. Det er flere tilreisende som ønsker å delta, derfor blir samlingen da, sier Hå-ordfører Jonas Skretingland.

Han var selv til stede i kirken lørdag ettermiddag.

— Det er hovedsakelig ungdommer som kjente den omkomne eller de to andre ungdommene som har kommet til nå, og det er ventet familie utenfra og andre ungdommer til klokken 19, sier Skrettingland.

- Noen dager er bare triste

Han bekrefter at de tre ungdommene som var involvert i ulykken har tilknytning til Tryggheim skoler og var elever ved skolen.

— Hva skal man si når noe sånt skjer? Det er noen dager som bare er triste. Her var det tre flotte ungdommer som hadde gledet seg til ferie og var sammen i ferien. Så snur alt på sekunder. Det er en kjempetrist dag, sier rektor Gjermund Viste til Aftenbladet.

Alle elevene ved skolen har tatt ferie, og det er heller ingen elever på internatet ved skolen om sommeren.

— Nå går vår omtanke til foreldre og familie til den som har omkommet og familiene til de to andre som er berørte av denne tragiske ulykken, sier Viste.

Undersøker tekniske bevis

Strafferettslig rammes dødsfall som skyldes uaktsom kjøring av den alminnelige aktsomhetsregelen i vegtrafikkens paragraf 3, som slår fast at "En hver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom..." Dødsulykker i trafikken kan også rammes av paragraf 281 i straffeloven om uaktsomt drap, men denne bestemmelsen krever uaktsomhet med hensyn til dødsfølgen, og det skal mer til for å felles etter denne paragrafen.

— Saken er under etterforskning, og vi etterforsker bredt for å få klarhet i hva som har skjedd. På det nåværende tidspunktet er det for tidlig å si noe om en siktelse mot sjåføren i saken. Det vil den videre etterforskningen avklare nærmere, sier jourhavende politiadvokat Øyvind Haukland i Sør-Vest politidistrikt.

Han sier at politiet har en formening om hendelsesforløpet og hva som har skjedd.

— Vi etterforsker om dette stemmer med de tekniske bevisene i saken, sier Haukland.

Krimteknikere og ulykkesgruppen til Statens vegvesen bidrar også i arbeidet med å få mest mulig klarhet i hendelsesforløpet.

Det har vært flere dødsulykker i helga:

STAVANGER:

Les også

Ettåring døde etter fall fra andre etasje

BRUSAND:

Les også

 1. Omkom i ATV-ulykke

Publisert:
 1. Jæren

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

 2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

 3. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

 4. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 5. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 6. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet