Offshorekokk har bensinstasjonsuksess

Offshorekokken Joar Skorpe (36) kjøpte seg en bensinstasjon ved en tilfeldighet. Nå er Tanken i ferd med å fylles opp.

Publisert: Publisert:

Joar Skorpes bensinstasjonvirksomhet vokser seg større. Foto: Jonas Haarr Friestad

 • Frode S. Lindboe
  Journalist
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Vi hører at det blir flere Tanken-stasjoner framover. Hvor da?

— Enten i Lura-området eller på Håvik på Karmøy. På Karmøy er det bare å gå i gang. Det sto en Esso-stasjon der før. På Lura snakker vi i første omgang om midlertidig tank på under 10 kubikk. Da er ikke stasjonen søknadspliktig. Og så er det noe på gang på Hanaleitet i Sveio. Og i Haugesund. I morgen skal jeg også sjekke ut noen tomter i Hauge i Dalane og en på Kvaal. Ja, og så er det allerede sendt søknad om en i Sandeid. Og så blir altså YX-stasjonen i Løkkeveien, som jeg også eier, en Tanken-stasjon i september. Da går avtalen med Reitan-gruppen ut.

- Det har altså gått bra siden åpningen av Tanken i Tanke Svilands gate i mars?

— Ja, over all forventning, og så har jeg stor tro på en stasjon vi jobber med i Vikedal.

YX-stasjonen blir Tanken i september. Foto: Jonas Haarr Friestad

Den kan dra nytte av den nye Sandsfjordbrua. Vi skal åpne en ny stasjon i uke 3 og en i uke 5. Noen skal jeg åpne selv, andre i sammen med andre. Men jeg vil helst eie minst 50 prosent av stasjonene selv. Eller kanskje bare pumpene. Så kan andre drive butikken.

Diesel og kransekake. På Tanken-stasjonen kan du kjøpe reklameplass. -Sånn blir bensinen billig, sier Joar Skorpe. Foto: Jonas Haarr Friestad

— Er ikke tanken med Tanken ubetjente stasjoner?- Nei, jeg vil helst ha betjente stasjoner. Men drivstoffet skal ha faste, lave priser. Minst sju dager sammenhengende med lik pris. Det er fullt mulig å tjene mest penger på butikken. På YX-stasjonen i Løkkeveien selger vi både kjøttkaker, fiskegrateng, karamellpudding og kransekaker. Kransekakene får jeg fra Randis konditori på Nedstrand. Jeg driver konditoriet, moren min baker. Og så har vi hatt en voldsomt stor omsetningsøkning på vaskeanlegget vårt. Vet du forresten hvordan Tanken i Tanke Svilands gate ble til? Jeg hadde kjøpt den gamle stasjonen der og prøvde å få bygge en blokk. Formalitetene gikk ikke i orden, og da måtte jeg bare finne på noe.

- Hadde du noen erfaring med bensinstasjoner fra før?

— Nei, jeg er altså fra Nedstrand hvor jeg i noen år drev kafé og pub. Jeg er egentlig offshorekokk. I sju år har jeg jobbet som det. Jeg husker jeg en torsdagskveld i Nordsjøen satt og kikket på Finn.no da jeg kom over annonsen for stasjonen i Løkkeveien. Styrmannen om bord fyrte meg opp, og så la jeg inn et bud. Et skambud. Fredag ettermiddag kom meldingen om at stasjonen var min. Det var ingen andre bud. Jeg hadde lagt inn forbehold om at jeg fikk lån, og det fikk jeg. Nå har jeg drevet stasjonen i tre og halvt år. Jeg er stolt over å være kokk og har prøvd å ta med meg god mat inn i stasjonen.

- God mat, men ikke noe særlig med service på biler?

— Vi skifter i alle fall lyspærer (på 80 prosent av bilene, resten blir for vanskelig) og vindusviskere.

- Hvilke reaksjoner har du fått på prispolitikken din?

— Jeg var på et bransjetreff i Riga. Jeg fikk høre at mange synes det vi gjør, er ganske kult, men vi er nok en verkebyll for ledelsen i kjedene. Strategien min er uansett ganske åpen. Jeg mener det ikke er riktig å tjene mange kroner per liter. I Sverige er det ingen som holder på med de store prissvingninger som vi har her.

- Det har vært relativt billig drivstoff i Stavanger de siste ukene?

— Julegaven til Tanken-kundene var drivstoff til kjøpspris. 9,79 for diesel. Konkurrentene gikk enda litt lavere. Heldigvis har vi mange lojale kunder som ser at uten Tanken ville prisene vært høyere i Stavanger-distriktet. Nå er vår pris 10,49 uten at innkjøpsprisen har endret seg noe særlig. Klart vi tjener penger. Vi solgte over 800.000 liter drivstoff i november. Omsetningen har passert 50 millioner. Vi får Gaselleprisen for andre året på rad.

- Hvor skal det ende?

— Jeg vet ikke. Akkurat nå er jeg i en situasjon hvor folk kommer til meg og vil samarbeide. Det blir nok flere som vil komme over fra andre kjeder. Og til slutt skal du ikke se vekk fra at det blir en eller annen form for fusjon. Men lave, faste priser kan jeg love.

Les også:

Publisert:

Les også

 1. "Ut med dressen - inn med dongeri"

 2. Elbilfordelene har ikke gått ut på dato

 3. Er denne grunnen til priskrigen på drivstoff?

 4. - Skal ha samme drivstoffpris hele uken

Mest lest akkurat nå

 1. Det nye sykehuset på Ullandhaug skulle stå ferdig i 2023 - slik blir det ikke

 2. Lastebil sto fast under bro i Sandnes

 3. 30 smittetilfeller knyttes til én barnehage

 4. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

 5. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

 6. Biden: - Du er den verste presidenten i historien

 1. Stavanger
 2. Sveio
 3. Haugesund
 4. Karmøy
 5. Sandsfjordbrua