Dale-saken: Politiet starter etterforskning

Politiet bekrefter at de nå starter etterforskning av tidligere sjef i Dale Eiendomsutvikling AS etter Aftenbladets avsløringer.

Advokat Inger Marie Sunde er forsvarer for tidligere daglig leder i Dale Eiendomsutvikling AS, Svend Erik Haavik.
 • Hans Petter Aass
  Journalist
 • Elisabeth Risa
  Journalist
 • Ove Heimsvik
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

«Sør-Vest PD har besluttet saksinntak på FEE økonomiseksjonen med bakgrunn i omstendighetene som foreligger rundt den såkalte "Dale" saken».

Det skriver politiet i en pressemelding tirsdag.

Politiet ønsker ikke å gi ytterligere kommentar på nåværende tidspunkt. Det melder Sturle Smith, seksjonsleder FEE (Felles enhet for etterretning og etterforskning) – Økonomiseksjonen, Sør-Vest Politidistrikt.

LES OGSÅ: Hva visste styret da de ansatte Dale-sjefen?

Det betyr at politiet ønsker å undersøke hva som skjedde da tidligere daglig leder i det hundre prosent eide fylkeskommunale aksjeselskapet Dale Eiendomsutvikling AS, Svend Erik Haavik, bygget sin privatbolig i Stavanger.

Sju ulike virksomheter, alle i små og lokale bedrifter fra Stavanger-området, har tidligere fortalt anonymt til Stavanger Aftenblad at Dale-sjefen ville gi dem oppdrag i byggingen av Dale-byen mot at de ga ham gode priser på byggingen av sin private bolig.

Dale-sjefen selv har avvist alle anklager. Han har selv bedt politiet om å etterforske saken.

– Beintøft

– Min klient har begjært seg etterforsket, jeg bisto han med dette allerede i forrige uke, sier advokat Inger Marie Sunde.

Sunde forteller at hennes klient enda ikke har vært i avhør hos politiet.

– Hvordan reagerer din klient på at politiet nå skal etterforske saken?

– Det er han selvsagt glad for. Han har selv bedt om dette. Nå blir saken fullstendig opplyst. Jeg har opplevd Aftenbladets dekning som en ren personforfølgelse, det er et ord jeg har brukt. Min klient opplever dette som beintøft, sier Inger Marie Sunde.

LES HELE HISTORIEN OM DALE HER: LUFTSLOTTET DALE. DRØMMEN. FIASKOEN. PENGESLUKET

Vil møte politiet

Kontrollutvalget ved Rogaland fylkeskommune har tidligere åpnet for full granskning av Dale-saken. Leder av utvalget, Einar Endresen (Frp), sa til Aftenbladet i forrige uke at han også ønsker et møte med økonomiseksjonen i Sør-Vest politidistrikt.

Dale-saken: «Det er helt vesentlig at fylkestinget ser at verdien av en gransking vil bety mye»

– Bakgrunnen for at jeg har kontaktet politiet, er at Rogaland fylkeskommune vurderer å gå i gang med en egen gransking av Dale Eiendomsutvikling. Da er det viktig at ikke vi ødelegger for en eventuell politietterforskning. Derfor prøver vi å få til et møte med politiet for å finne ut hvordan vi skal forholde oss, uttalte Endresen.

Publisert:

Luftslottet Dale

 1. Dale-saken to år etter

 2. Opprørt Tom Tvedt sa opp Dale-verv i protest

 3. – Fylkeskommunen må bli en proffere selskapseier

 4. Fylkeskommunen – en passiv og uinteressert eier

 5. Her bommet Rogaland fylkeskommune

 6. Dale-saken: Ny gransking vedtatt – uten debatt

 1. Luftslottet Dale