Sprek-trener får gullmedalje

Løpefantast Leif Inge Tjelta har brukt mye tid på å gjøre andre spreke. Nå får han selv gullmedalje for jobben med å spre idrettsglede og få folk opp av sofaen.

Publisert: Publisert:

Leif Inge Tjelta, i midten, fikk gullmedalje og Anders Minge fra Aftenbladet fikk blomster av Anja Berggård Endresen. Foto: Pål Christensen

 • Ola Fintland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

10. mai er verdens aktivitetsdag, og det ble markert med å gi en gullmedalje til Leif Inge Tjelta. Utmerkelsen ble delt ut av Anja Berggård Endresen (V) som er leder for regional og kulturutvalget i Rogaland fylkeskommune.

– Leif Inge Tjelta er blitt et forbilde for mange, og hans evne til få andre til å tro på seg selv og oppleve mestring gjør ham og prosjektet verdig en pris. Han er med å utjevne ulikheter i fysisk prestasjonsevne og setter flere innbyggere i stand til bedre å ta vare på sin egen helse, sa Endresen i sin begrunnelse.

Tjelta får gullmedaljen for systematisk arbeid med fysisk aktivitet gjennom «Sprek-prosjektet» til Aftenbladet, som har bidratt til å skape idrettsglede for tidligere sofasittere.

Det er Helsedirektoratet som står bak de nye gullmedaljene til ildsjeler som har stått på for fysisk aktivitet. Foto: Pål Christensen

– Det er kjekt at prosjektet får oppmerksomhet og blir satt pris på. Men det viktigste er at mange av deltakerne har kommet i bedre form. Det er den beste belønningen, sier Tjelta.

Det er Helsedirektoratet som står bak de nye gullmedaljene «Dine30» som deles ut som hedersbevis til lokale helter eller ildsjeler som har stått på for fysisk aktivitet. Kampanjen #dine30 skal synliggjøre hvordan man kan oppnå mye med enkle grep i hverdagen. Mottoet er at hver bevegelse teller, det er 30 minutter som gjelder.

Sprek-trener Leif Inge Tjelta fikk gullmedaljen av Anja Berggård Endresen (V), som er leder for regional og kulturutvalget i Rogaland fylkeskommune. Foto: Pål Christensen

Hele livet har løping vært Tjeltas store lidenskap. Først som meget habil mellomdistanseløper, senere som topptrener. I de siste årene har Tjelta, som er dr. philos og dosent i treningslære ved Universitetet i Stavanger, fått hundrevis av utrente rogalendinger i form ved ukentlig å lede to treninger i Aftenbladets Sprek-prosjekt.

Hvem som helst kan møte opp på trening, selv om du ikke er registrert som deltaker i programmet. Det møter i snitt over 100 stykker på fellestreningene to ganger i uka. Aldersspredningen har vært fra 10 til 87 år.

Publisert:

Les også

 1. Drømmen om å løpe smertefri

 2. Sprek-Randi: - Steinhardt på slutten

 3. Sprek-Randi: - Eg synest det er steinbra at eg kan motivera andre

 4. Sprek-Jo gikk Sesilåmi i Arsenal-drakt. Slik klarte han seg

 1. Rogaland fylkeskommune
 2. Sprek
 3. Helsedirektoratet
 4. Løping