Borgli og Ravndal: -Tragisk og trist

Frp-sjefen i Sandnes, Pål Morten Borgli, legger ikke skjul på at Birkedal-saken er hard kost for partiet, mens nestoren i Gjesdal Frp, Knut Arve Ravndal, synes saken er kjempetrist og leder tankene tilbake til uroen rundt Jan Simonsen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Knut Arve Ravndal jobbet tett med Trond Birkedal i den tiden Birkedal var sekretær i Rogaland Frp. Han kjenner Stavanger-mannen godt, og fikk et ubehagelig minne om Jan Simonsen-saken da han under kommunestyremøtet i Gjesdal i går fikk høre om siktelsen mot Birkedal.

Skulle vært utenkelig

— Sånne saker er kjempetriste, og de er fryktelig vonde for alle kollegene rundt om i partiet. Jeg legger ikke skjul på at det var vanskelig en periode da vi hadde uroen rundt Jan Simonsen, og nå får vi altså en sak som denne. I utgangspunktet var dette helt utenkelig, sier en hoderystende Ravndal til Aftenbladet.

Håper på respekt

— Det dukker opp veldig kjedelige saker hos alle, og jeg håper bare at vi andre i Frp blir vist respekt for den jobben vi gjør, sier Knut Arve Ravndal og tenker på uheldige saker også i andre parti der ingen har falt for fristelsen til å generalisere.

Pål Morten Borgli i Sandnes Frp kaller Birkedal-saken tragisk.

— Selve saken får politiet håndtere. Hvis det er snakk om lovbrudd, er det helt uakseptabelt, sier Borgli til Aftenbladet.

Hard kost

Han er forsiktig med å kommentere, overlater det meste til sentrale tillitsvalgte, men medgir at dette er både tragisk og hardt.

— En slik sak er hard kost for et parti uansett hvor den måtte dukke opp, men som sagt er det politiet som må og skal håndtere ulovligheter.

— Vi i Sandnes er i utgangspunktet ikke berørte. Våre medlemmer og våre tillitsvalgte står på og gjør jobben for folk i Sandnes. Der har og skal vi ha fokus, sier Pål Morten Borgli.

Publisert: