Vigrid-Tvedt krever at det tas ut offentlig tiltale mot Nina Narvestad og Nye SOS rasisme

Vigrids Tore W. Tvedt anmelder Nina Narvestad og Nye SOS Rasisme for falsk anmeldelse. Det kommer fram i en mail Tvedt har sendt til politiet i Stavanger og Sandnes.

  • Hein Georg F. Haram
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Mailen ble lagt ut av Tvedt selv på Vigrids nettsted. Her står det blant annet følgende:

– Til Stavanger og Sandnes politikamre. Jeg anmoder på det sterkeste at politiet i Sandnes og Stavanger eller områdets påtalemyndighet tar ut tiltale mot leder Nina Narvestad og Nye SOS Rasisme for å ha levert en helt åpenbart falsk anmeldelse av Øystein Vaule i forbindelse med at gruppen Borgervernet Rogaland tidligere i mars delte ut noen flygeblad. Jeg anmoder på det sterkeste at politiet i Sandnes og Stavanger eller områdets påtalemyndighet tar ut tiltale mot leder Nina Narvestad og Nye SOS Rasisme for å ha levert en helt åpenbart falsk anmeldelse av Øystein Vaule i forbindelse med at gruppen Borgervernet Rogaland tidligere i mars delte ut noen flygeblad, skriver Tvedt før han fortsetter:

– Alle som følger med i denne delen av det offentlige rom vet at disse løpesedlene har vært delt ut mange steder i full offentlighet og er vel kjente også av politiet som ikke har funnet noen grunn til formell reaksjon. Med andre ord: Alle offentlige debattanter på innvandringsområdet, inklusive Nina Narvestad, vet med sikkerhet at disse flygebladene ikke er rasistiske og at det ikke er en straffbar, rasistisk handling å dele dem ut. Siden Nina Narvestad sin anmeldelse av Øystein Vaule er vikarierende for at den samme Nina Narvestad ganske enkelt ikke vil møte Øystein Vaule til åpen debatt i det offentlige rom, som på Sølvberget den 26. mars, er hele anmeldelsen hennes intet annet enn en erstatning for debattdeltagelse og for å dekke over denne feigheten. Det gjør den falske anmeldelsen enda mere alvorlig og jeg ber derfor innstendig om at det tas ut offentlig tiltale mot Nina Narvestad med påstand om lovens strengeste straff, 8 år.

Nina Narvestad i Nye SOS Rasisme mener anmeldelsen fra Tvedt bare er tull.

– Belegget for vår anmeldelse er at disse løpesedlene er lenka til Nordfront som er en nazistisk organisasjon, og det er noe vi argumenterer for i anmeldelsen. Anmeldelsen fra Tvedt er bare tull, sier Nina Narvestad i Nye SOS Rasisme til Aftenbladet.

Anmeldelsen mot Borgervernet i Rogaland, som ble levert både i Stavanger og Sandnes mandag, er signert av Nina Narvestad, Steinar Eraker og Ole Kristian Ouff i Nye SOS Rasisme.

Tore W. Tvedt mener anmeldelsen er straffbar i henhold til straffeloven, og viser til paragraf 168:

– Når Nina Narvestad som leder av Nye SOS Rasisme derfor anmelder Øystein Vaule for rasistisk virksomhet er dette helt klart straffbart i henhold til straffelovens §168 som sier: "§ 168. Den, som ved falsk Anklage, Anmeldelse eller Forklaring til Retten, Paatalemyndigheden eller anden offentlig Myndighed eller ved Forvanskning eller Bortryddelse af Bevis eller Tilveiebringelse af falsk Bevis eller mod bedre Vidende paa anden Maade søger at paadrage en anden Sigtelse eller Fældelse for en strafbar Handling, eller som medvirker hertil, straffes, hvis der handles om en Forbrydelse, med Fængsel fra 6 Maaneder indtil 8 Aar og, hvis der handles om en Forseelse, med Fængsel indtil 4 Aar."

Publisert:
  1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet om den første utelivsnatten: - Lenge siden vi har hatt det så travelt

  2. Slik ble gjenåpningen feiret i Fargegata: - Endelig!

  3. – Velkommen tilbake!

  4. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

  5. Denne nye hallen til 115 millioner har alt du kan tenke deg

  6. Cuba-vibber blant palmer og blomsterflor på Sola