Molina melder seg ut av SV

Marcela Molina melder seg ut av Stavanger SV.

Marcela Molina, SV
  • Kjell-ivar Grøndal
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Det har blitt gitt uttrykk for misnøye med måten jeg har ledet gruppa på. Misnøyen har blitt uttrykt på en måte som jeg har oppfattet som en mistillitserklæring. Derfor tenkte jeg det beste var å trekke seg til side, sier Molina til Aftenbladet.

"Tungt hjerte"

Molina har vært gruppeleder for partiet i de siste årene, men i en pressemelding opplyste hun at hun nå melder seg ut av SV. Der skriver hun følgende:

"Det er med tungt hjerte jeg har valgt å melde meg ut av Stavanger SV. På bakgrunn av intern uro i SVs bystyregruppe, og det som jeg opplever som mistillit og misnøye med gruppelederen, ser jeg ingen annen utvei.

Det er vanskelig å jobbe under forhold med uro og misnøye, derfor har jeg kommet fram til at det vil tjene Stavanger SV at jeg trer ut av gruppa og partiet, slik at den gjenværende bystyregruppa kan finne sin ønskede arbeidsform, og partiet kan konsentrere seg om kommende valg. Jeg vil sitte som uavhengig representant i formannskap og bystyret i tråd med valg- og kommuneloven.

Jeg takker SV for tilliten og mange gode år både som tillitsvalgt i organisasjonen, og som folkevalgt gjennom nesten fem perioder. Jeg ønsker bystyregruppa, kandidater og lokallag lykke til med arbeidet videre."

- Misfornøyde

Molina forteller avgjørelsen kom i kjølvannet av en tilbakemelding hun fikk for noen dager siden.

— Det har blitt gitt tilbakemeldinger på at folk har vært misfornøyde med min stilling som leder, og det har vært mye uenighet. Jeg tenker at jeg bare får ta konsekvensene, sier Molina.

Hun legger til at hun tenkte seg nøye om før hun meldte seg ut, og at det ikke var en enkel avgjørelse å ta.

— Jeg mener det helt oppriktig når jeg sier at det ikke er gjort med et lett hjerte. Jeg syns det hele er ganske trist, sier Molina.

Molina sier hun valgte å gå ut med en pressemelding for ikke å ramme partiet.

— Jeg ønsker å gi partiet ro til å fokusere på det arbeidet som skal gjøres. Partiet har lagd en bra liste til årets valg. Jeg håper mediene heller retter oppmerksomheten mot partiets meninger, enn å fokusere på det som skjer nå, sier Molina.

Trist nyhet

Eirik Faret Sakariassen har tatt på seg rollen som fungerende gruppeleder etter Molinas avskjed. SV-representanten syns utmeldelsen var en trist nyhet.

— Da jeg fikk høre om det, kom det selvsagt som en stor overraskelse. Partiet tar en sånnutmeldelse på alvor, og vi syns det er veldig trist at dette skjer, sier Sakariassen.

Sakariassen forteller han har vært i kontakt med Molina, og at de to har bestemt seg for å snakke ut sammen.

— Vihar avtalt å treffes over en kopp kaffe, hvor hun kan få gi uttrykk for det hunhar opplevd og hva hun tenker nå. Jeg ser det som en sak mellom Marcela og meg, sier Sakariassen.

Sakariassen sier han ønsker Molina alt vel videre. Han takker henne for det hun har gitt partiet.

Publisert:
  1. Politikk

Mest lest akkurat nå

  1. Stenger rund­kjøring på Forus i over tre år: – Å reise kollek­tivt kan være et alternativ

  2. Støyende asfalt­arbeid mellom Tjensvoll­krysset og Madla­krossen de to neste nettene

  3. Se FCSB - Viking her – slik er Vikings lag

  4. 11 menn vil bli brann- og rednings­sjef

  5. Dette foreslås det å gjøres med den nest største barne­hagen i Sand­nes

  6. Direkte: Følg trenings­kampen Stjernen-Oilers og chat med vår reporter her