- Bort med bussbyråkratiet, mener SV-Sakariassen

Vi danner ikke gode kollektivvaner for ungdommen når prisene går opp, busskrangler daglig preger mediebildet og ikke en gang studentene har busstilbud fra Campus til byen i helgene.

Publisert: Publisert:

- Det er 250 millioner grunner til at det er en dårlig ide å organisere busstilbudet slik det er i dag, repliserer Sakariassen. Foto: Carina Johansen

 • Elisabeth Risa
  Journalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel
Les også

Kolumbus-leverandør får bot på 3,3 millioner kroner

Les også

Ungdommens Bystyre må kjempe videre

Les også

750.000 flere bussreiser

Les også

Ventet to timer på bussen

Les også

Nektet rullestolbruker buss-skyss

Les også

- Bussjåfør kjørte fra to barnevogner

Det mener Eirik Faret Sakariassen (SV). Han sitter på bussen fra Klubbgata. Han har busskort i lomma, og bruker det daglig.

— Nå må noen gå kraftig i seg selv, sier bystyrepolitikeren. Han er nådeløs overfor måten busstilbudet er organisert på i Rogaland.

— Det er stadig bråk og uro, sier han og viser til den nyeste utviklingen i saken:

Nylig ble det gjort kjent at busselskapet Boreal krever 250 millioner kroner av Kolumbus i et varslet søksmål som kan bli en realitet, om de to partene ikke blir enige på bakrommet. Boreal vil ha erstatning for rutekaos.

— Det er 250 millioner grunner til at det er en dårlig ide å organisere busstilbudet slik det er i dag, repliserer Sakariassen.

Han ramser opp

Les også

3000 kroner i bot hver gang bussen er for sein

— For mange ledd mellom beslutningstakerne og dem som driver busstilbudet. Altså: For mye byråkrati.- For lite initiativ fra Samferdselsutvalget til å ta styringen, samt vilje til å sette seg inn i saker hva angår buss.

— EØS forplikter oss til å ha dette ut på anbud. Det medfører til at fylkespolitikerne i både røde og blå fylker er bundet på hender og føtter og må fvelge det billigste anbudet. Hvis ikke får vi trøbbel med EFTA-domstolen.

— Billettprisene går stadig opp.

Les også

Samme rutetid som i 1923

— Dårlig forbindelser! Campus har ingen busstilbud i helgene. Bussene kjører rundt Universitetet i helgene, ingen går inn via Campus der folk faktisk bor). Det bor et par hundre studenter på Camous, til høsten flytter ytterligere 150 inn.- Vi kan ikke en gang kjøpe billetter via mobil på bussene. Ei heller betale med kort! Vi er nå i 2013!

— Og så sitter vi med en gjeng politikere som ikke tar bussen selv og som ikke kjenner seg igjen i dette. Det har vært mange fryktelige uttalelser, sier Sakariassen.

Lei bråk og uro

Les også

- Stressede sjåfører og uærlig overfor passasjerene

Det er en kjent sak at SV ønsker å legge ned Kolumbus, og heller la fylkeskommunen ta styringen med busstilbudet direkte.— Det har vært så mye bråk og uro rundt busstilbudet på Nord-Jæren og i Nordfylket lenge nå. Vi løser jo ikke dette! Da må jo noen få opp øynene og innse at dette muligens må gjøres på andre måter, sier Sakariassen.

Sakariassen synes den stadige uroen mellom Boreal og Kolumbus, der de to skylder på hverandre om hvem som har ansvaret, bidrar til å tåkelegge kollektivtilbudet.

— Skal vi danne gode kollektivvaner for ungdommen er ikke dette veien å gå. Busstilbudet må fremstå forutsigbart, imøtekommende, fleksibelt og til å stole på. I dag gjør det ikke det, sier Eirik Faret Sakariassen.

Publisert:

Les også

 1. Boreal krever 250 millioner kroner av Kolumbus

 2. Kolumbus og Boreal skal røyke fredspipe

 3. Skrev om Kolumbus - fikk 5222 «likes» på under ett døgn

 4. BI-foreleser om Kolumbus: - Verste kundehåndtering jeg har sett

 5. Ber skolene tilpasse skolestart etter bussen

 6. Bussen kan få egne rutetider i rushet

Mest lest akkurat nå

 1. Viking leier ut tre spillere

 2. Leter etter John Olav med full styrke

 3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

 4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 5. Dette skjedde i natt

 6. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

 1. Stavanger