Brannvesenet har kontroll på dramatisk brann på Karmøy

Det var full fyr i et hus med leilighet og et butikklokale i Kopervik sentrum på Karmøy i natt. Asbestrøyken var utfordrende for slukningsarbeidet men ingen personer kom til skade.

Publisert: Publisert:

Det var full fyr i bygget med en leilighet i andre etasje i Kopervik sentrum natt til lørdag. Foto: Aerophoto, Jostein Viestad

Politi- og brannvesen fikk melding om brannen i Kopervik sentrum klokka 01.03 natt til lørdag. Deler av sentrum måtte stenges av og politiet gikk igang med evakuering av naboer. Det var mye folk i området da brannen startet.

Røykdykkere rakk bare å gjøre et grovsøk i bygget før de måtte trekke seg ut pga den kraftige røyken og flammene.

Beboeren som bodde i andre etasje ble raskt gjort rede for, og de nærmeste lokalene viste seg å være forretningslokaler. Dermed ble evakueringen stanset.

Det var imidlertid mengder asbest i røyken, og den ség i retning nord-øst mot sentrum. Derfor ble beboere i området bedt om å holde vinduer og dører lukket. Det ble jobbet videre med å få folk som var ute om å holde seg på god avstand fra røyken.

Bygget som brant inneholdt en leilighet og et nedlagt butikklokale.

Lørdag morgen brant det fortsatt i tak, yttervegger og bjelker. Taket hadde kollapset og politiet fryktet at også vegger i 3. og 2. etasje skulle kollapse. Det meldes imidlertid at brannen er under kontroll og at etterslukking vil fortsette utover morgenkvisten lørdag.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, opplyser politiet.

Publisert: