Nå tar det 72 dager å selge en bolig i Stavanger

Boligprisene i Stavanger sank mest av storbyene i oktober, med 1,8 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,8 prosent.

Publisert: Publisert:

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

 • Ellen Kongsnes
  Nyhetssjef

Stavanger har hatt en svakere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Bergen (+1,5 prosent), Trondheim (0,0 prosent), og Oslo (-0,3 prosent).

I Stavanger har boligprisene sunket med 2,3 prosent de siste tolv månedene. Det er svakere enn i Oslo (+3,8 prosent), Bergen (+3,6 prosent) og Trondheim (+0,2 prosent).

Flere boliger til salgs

Det har i oktober blitt solgt 450 boliger i Stavanger Det er 5,4 prosent flere sammenliknet med samme måned i 2018. Hittil i år er det solgt 3983 boliger. Det er 6,1 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Det har i oktober blitt lagt ut 464 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 4,5 færre enn tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 4663 boliger til salgs. Det er 2,7 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 72 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 47 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Stavanger koster nå kroner 3.207.820,-

Eiendom Norge, som står bak tallene, gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Stabilt i landet sett under ett

På landsbasis sank boligprisene med 0,8 prosent nominelt i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner er prisene likevel uendret.

Det viser boligprisstatistikken fra Eiendom Norge, Finn og Eiendomsverdi.

Boligprisene er nå 2,4 prosent høyere enn for et år siden.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i oktober. Vi venter at boligprisene, som normalt for årets siste kvartal, vil falle de neste månedene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Gjestfriheten overfor bobilturister varierer, men et sted skiller seg ut som klart best

 2. Kafé i Sirdal legger ned driften

 3. Skulle landet på Sola forrige uke: Nå har New York times skrevet om nordmannens spesielle reise

 4. Dagen før dette bildet ble tatt, fikk Anne Marit og Terje dødsdommen

 5. «Donald Trump nekter å bli med i en eksklusiv klubb som vil ha ham som medlem»

 6. Vil beholde 110 km/t i Rogfast: - Kan ikke spare oss til fant

 1. Bolig
 2. Stavanger
 3. Eiendom Norge
 4. Finnøy
 5. Rennesøy