Langvarig match om tennisbaner på Madla

Stavanger Tennisklubb kan likevel få lov til å utvide sitt baneanlegg i Hognes gate på Madla. Men matchen mot naboene er ennå ikke avgjort.

Publisert: Publisert:

Dette friområdet er foreslått brukt til tennis. Den røde grusen på de allerede eksisterende tennisbanene i Hognes gate skimtes mellom trærne. Foto: Kristian Jacobsen

 • Stein Halvor Jupskås
  Journalist

Den langvarige striden mellom tennisklubben og nabolaget behandles i kommunalstyret for byutvikling torsdag. Saken legges fram for politikerne med hele 44 vedlegg, der partenes argumenter fyker fram og tilbake.

Stor aktivitet

Ifølge klubben har det lenge vært behov for å utvide anlegget på Madlamark fra fire til seks baner for å gi tennisspillere i byen og regionen et bedre tilbud. Klubben er landets fjerde største, med mellom 800 og 1000 medlemmer.

Les også:

Les også

Forslaget til nytt tennisanlegg fikk naboene til å reagere. Nå tar Kristiansand-klubben grep

Les også

Flere Stavanger-talenter møtte tøff motstand på hjemmebane

Les også

Federer etter kampen: – Tror Ruud snart blir topp 20 i verden

Les også

Kommunen lar graset gro for å spare penger

I søknaden om utvidelse hevder klubben at marka banene er planlagt på, et kommunalt eid friområde, ikke er egnet til andre aktiviteter og at utvidelsen ikke presser andre brukere vekk.

Naboprotester

«Tvert imot vil friområdet framstå mer attraktivt», heter det i søknaden..

Høsten 2018 signaliserte kommunen, ved avdeling for park og vei, grønt lys for plassering av to nye tennisbaner mellom sandvolleyballbanen og de eksisterende tennisbaner, under forutsetning av blant annet bevaring av trerekken imellom banene og eksisterende trær langs Rollaugsgate.

Etter at planene og den positive innstillingen fra Park og vei ble kjent, har naboene, både i Hognes gate og Rollaugs gate, engasjert seg sterkt mot utvidelsen. I et protestskriv med 27 underskrifter heter det blant annet: «Vi mener det er uforståelig at tiltakshaver forsøker/foreslår å båndlegge deler av et regulert friområde til et slikt nyanlegg».

Naboene mener også at det er uheldig med et så stort idrettsanlegg i et boligområde.

Rådyr-bilder

I tillegg til at et offentlig friområde blir privatisert med tre meter høye gjerder for tennisklubbens medlemmer, frykter naboene økt trafikk, mer parkeringsproblemer, mer støy og mer rødt støv i hager og på utemøbler.

I tillegg skriver naboene at den aktuelle marka er et yndet oppholdssted for rådyr og at den også har en rik og fargerik flora.

I sommer besluttet så avdelingsleder for byggesak i kommunen å si nei til søknaden.

På den ene siden mente hun at det er positivt med økt aktivitet i tennissporten. På den andre siden at banene er plassert innenfor et etablert boligområde, og at flere baner vil medføre økt trafikk og en mer uoversiktlig parkeringssituasjon.

Fjeld-Eiken mente ulempene ved å tillate tennisbaner i friområdet var større enn fordelene, og nektet derfor å gi dispensasjon fra reguleringsplanen.

Sti gjennom skogen

Etter å ha fått utsatt klagefristen to ganger klaget tennisklubben på avslaget i oktober. Klubben la også fram et foreløpig opplegg med begrenset parkering ved anlegget, der krysset Klovsteinvegen/Rollaugsgate heller skal brukes som punkt for avsetting og henting av tennisspillere. Disse skal så bruke stien
gjennom Hundremeterskogen fram til tennisbanene.

Når saken kommer opp i kommunalstyret for byutvikling i neste uke, innstiller byggesakssjefen på at de to nye banene skal tillates likevel.

Naboene har imidlertid ikke gitt opp, og henstiller politikerne om å avslå dispensasjonssøknaden.

Nabo Leif R. Olsen mener at forslaget om å slippe av og hente tennisspillere lenger ned i veien bare vil bety å flytte trafikkproblemene.

– Å tillate at en privat og kommersiell tennisklubb skal få en eksklusiv bruksrett på dette grøntområdet er ikke holdbart, og vil være et klart eksempel på en nedbygging av byens grønne områder, skriver han i en merknad til saken.

http://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sa/multimedias/41e80c51-75c0-40e5-a8d3-d891f134aa1e%20
Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 2. Stavanger-mann forlater Rosenborg, på vei til fransk klubb

 3. Område i Spania stenges ned

 4. Lege- og sykepleierkonflikt ved intensivavdelingen på SUS: - Uryddig og utydelig

 5. Mangemillionær fra Stavanger impulskjøpte sørlandshytte til 19 millioner: - Jeg likte det jeg så

 6. Savnet person funnet på skjær ved Lindesnes - fraktet til SUS med helikopter

 1. Byplanlegging
 2. Madla og Kvernevik
 3. Stavanger
 4. Idrett
 5. Byutvikling