Fikk ja til omkjøringsvei

Fylkesmannen har gitt klarsignal for at det kan bygges en midlertidig omkjøringsvei like ved siden av den ødelagte E 39-broa i Lyngdal.

Nærmest til høyre på bildet vil det bli bygget en midlertidig omkjøringsvei.
 • Torbjørn Witzøe Fædrelandsvennen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

LYNGDAL: – Vi legger bekken i rør, fyller på med masse og bygger en midlertidig to felts vei over. Arbeidet starter tirsdag kveld, og vil i beste fall ta fra to til tre døgn. Det vil bli jobbet skift for at arbeidet skal gå raskest mulig, sier prosjektleder Karsten Utsogn i Statens vegvesen.

Skadet i flommen

Det var mandag ettermiddag at E 39 ble stengt for all trafikk ved Opsal-krysset, mellom Vigeland og Lyngdal. Årsaken var at flomskadene på et brokar hadde forverret seg.

Den midlertidige omkjøringsveien blir etablert et steinkast fra broa som er ødelagt. Det vil ikke bli lysregulering på stedet, men nedsatt fartsgrense.

– Det er for tidlig å si hva som vi skje med den ødelagte broa, men den midlertidige omkjøringsveien på stedet vil nok uansett bli stående i flere måneder, sier Karsten Utsogn.

Utfordrende omkjøringsvei

Fra mandag ettermiddag ble det skiltet omkjøringsveier som ga opptil halvannen timer ekstra kjøretid mellom Vigeland og Lyngdal.

I tillegg til lang kjøretid på svingete veier, oppstod det flere steder utfordringer da det var for smalt for at tyngre kjøretøyer kunne passere hverandre. Det måtte også settes opp ekstra skoletransport i et par kommuner som fikk E 39-trafikken tett innpå seg.

– Flere lokalkjente valgte alternative ruter som ikke var skiltet som omkjøringsveier, men vi måtte stoppet flere trailere på veier som ikke egner seg for tungtrafikk, sier Karsten Utsogn.

Les også

 1. Bygger midlertidig omkjøringsvei

Publisert:
 1. E39
 2. Lyngdal
 3. Ekstremvær
 4. Trafikk
 5. Statens vegvesen

Mest lest akkurat nå

 1. Kjøpte bygget i 2006 – venter ennå på å få bygge Rema 1000-butikk

 2. Slik blir den nye korona­hverdagen fra mandag av

 3. Venstre-statsråd og KrF-politiker har betalt over 400.000 kroner for lite i skatt

 4. – Folk skal kunne spise som en konge med lue­sveis

 5. 21 smittetilfeller på Nord-Jæren, en Stavanger-skole på gult nivå

 6. «17 nye spillere! Her må printeren ha gått varm!»