Inger Klippen vant etter kampvotering

Inger Klippen (44) er Sandnes Høyres nye ordførerkandidat. Hun vant etter kampvotering.

Nominasjonsprosessen i Sandnes Høyre ble mer spennende enn ventet og oppmøte på nominasjonsmøte større enn vanlig. Men Inger Klippen gikk til slutt av med seieren.
 • Camilla Bjørheim
  Camilla Bjørheim
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Etter uvanlig godt oppmøte på nominasjonsmøte til Sandnes Høyre onsdag, ble Inger Klippen valgt til partiets ordførerkandidat. Klippen fikk 48 av 72 stemmer. Spenningen ble større enn forventet fordi noen i partiet var uenige i nominasjonskomiteen, som altså innstilte på Klippen som ordførerkandidat.

Sander Olsen foreslo derfor Forsand-ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad som motkandidat.

– Det skapte litt ekstra spenning å få en motkandidat, men det er kjekt når det blir så mye engasjement og kommer så mange på møtet. Særlig fordi vi har sittet i opposisjon lenge, er det godt å se at det er engasjement i Sandnes Høyre, sier Klippen.

I debatten før valget ble det trukket fram at Dagestad de siste årene har kommet godt ut av det med «radarparet i posisjon» (Borgli og Wirak) - og at det kan være en styrke å ta med seg inn i valgkampen. Det ble også trukket fram at han allerede har gjort seg god kjent i næringslivet i Sandnes.

Les også: Aftenbladet fulgte debatten direkte.

Bjarte Sveinsvoll Dagestad, ordfører i Forsand, kommer god ut av det med Stanley Wirak og Pål Morten Borgli. Det ble trukket fram som en viktig kvalitet da Dagestad ble lansert som Inger Klippens motkandidat.

– Dagestad har et forsprang i å bygge allianse med de to som vi eventuelt skal stå opp mot, det må vi huske på når vi skal stemme, sa Anne Lise Anfinsen under debatten.

– Om kandidaten er venn med Stanley eller Pål Morten er ikke det viktigste, sa Sissel Vikse Falck, nestleder. Hun satt tidligere i bystyret for Frp.

Klippen selv trekker fram at hun, selv om hun ikke sitter i bystyret inneværende periode, møter posisjonspolitikerne på andre arenaer.

– Og da jeg satt i bystyret samarbeidet jeg godt med andre partiet, blant annet Frp, sier Klippen.

Til Aftenbladet sier Klippen at Høyre nå vil sikte seg inn mot et bredt borgerlig samarbeid, men detaljene er ennå ikke lagt. Flere av talerne på nominasjonsmøte snakket om å «bryte alliansen» mellom Ap og Frp i Sandnes. Klippen sier videre at hun er opptatt av å skape et levende Sandnes sentrum - samtidig som bydelene i kommunene har et godt tilbud til befolkningen.

Før Klippen går i gang med å planlegge valgkamp, skal hun imidlertid på Norgesferie med familien.

– Vi skal på tur i ei gammal campingvogn min mann har dratt hjem. Hvis campingvogna overlever turen opp og ned til Lofoten, blir den valgkamp-vogn etter ferien, sier Klippen.

Les også

 1. Inger Klippen er Sandnes Høyres nye ordførerkandidat

 2. Nytt parkeringshus nord for Ruten om to-tre år

 3. Flere politiske partier vil ha heldagsskole, men ikke uten at staten er med

 4. Folkeavstemning: Ja til løsriving fra Nye Sandnes

 5. Borgli og Wirak om fremtiden: - Solen skinner på Sandnes

Publisert:
 1. Sandnes
 2. Bjarte Sveinsvoll Dagestad
 3. Forsand
 4. Politikk

Mest lest akkurat nå

 1. Snart er hver fjerde bil i bomringen en elbil – kritisk for Bymiljøpakken

 2. Mann og kvinne tatt i stjålet bil med tyvegods

 3. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata

 4. Lagde sine første donuts hjemme i karantene. Det har blitt million­butikk

 5. Ut mot Solskjær: – Fullstendig stryk i kamp­forberedelser

 6. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra