Bistro mister skjenkebevillingen i ti dager etter flatfyll på oktoberfest

Hommersåk Bistro har i løpet av de to siste årene fått til sammen 16 prikker for brudd på alkoholloven. Det betyr at bistroen mister skjenkebevillingen i ti dager.

Hommersåk Bistro kan miste skjenkebevillingen i 10 dager etter å ha fått til sammen 16 prikker for brudd på alkoholloven. Bildet er hentet fra en annen skjenkekontroll. Foto: Pål Christensen

 • Håkon Jonassen Norheim
  Journalist
 • Ola Fintland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mandag var saken oppe i formannskapet, og innstillingen fra rådmannen ble enstemmig vedtatt. Det betyr ti dager uten skjenking av alkohol. Foreløpig er det ikke fastsatt når det vil skje. Det er opp til rådmannen å fastsette det, men kommunen vil først ta kontakt med innehaveren.

Hommersåk Bistro er en pub med matservering, som tok i bruk alminnelig skjenkebevilling mot slutten av 2017.

Kontrollutvalget for bevillingssaker i Sandnes kommune har på bakgrunn av tre ulike sjenkekontroller tildelt Hommersåk Bistro 16 prikker. De ti første prikkene ble tildelt den 26. april i fjor på bakgrunn av to skjenkekontroller i januar samme år.

I den første kontrollen skal skjenkekontrollørene ha reagert på høyt beruselsesnivå blant gjestene, og opplevde at skjenkestedet bar preg av mangelfull forsvarlig drift.

Oktoberfest

Ved en ny skjenkekontroll én uke senere reagerte skjenkekontrollørene på at det befant seg tre gjester på stedet som var åpenbart påvirket av rusmidler. To av disse drakk alkohol. Flere gjester var i tillegg på kanten til åpenbart påvirket.

De siste seks ble tildelt 28. januar i år. De ble gitt på bakgrunn av en skjenkekontroll den 20. oktober i fjor, hvor det ble arrangert «Oktoberfest». Her skal beruselsesnivået ha vært generelt høyt, og kontrollørene observerte flere gjesten som åpenbart var påvirket av rusmidler. I tillegg ble 12 gjester vist ut av skjenkeområdet mens kontrollen pågikk.

Hommersåk bistro påpeker i sitt tilsvar at vaktselskapet vil bli innkalt til møte, og at de vil forsøke å minske beruselsesnivået.

Rådmannen i Sandnes har innstilt på at innehaver av Hommersåk Bistro skal fratas sin alminnelige skjenkebevilling i ti dager, og at det skal iverksettes fra det tidspunktet rådmannen fastsetter.

Det har ikke lykkes Aftenbladet å få en kommentar fra innehaver av Hommersåk Bistro.

Les også

 1. Funksjonshemmede blir tatt for å være fulle

 2. Fant avvik hos 10 skjenkesteder

Publisert:
 1. Alkohol
 2. Hommersåk
 3. Sandnes kommune
 4. Oktoberfest

Mest lest akkurat nå

 1. Trafikkulykke ved Flyhistorisk museum på Sola

 2. Noen tabber, men også friske tendenser fra Viking under årets første treningskamp

 3. Økning i innlagte koronapasienter. Flere under 60 år på respirator

 4. Dette mener ordføreren og kommuneoverlegen om rånetreffet på Sola

 5. Naboer slukket brann med hageslange

 6. Derfor kan det ta flere dager å få svar på koronaprøven