Vår Energi samler troppene i Vestre Svanholmen på Forus

Seabrokers Eiendom AS har undertegnet en 15 års leieavtale med Vår Energi AS på 32.000 kvadratmeter i Vestre Svanholmen 1 på Forus. Avtalen har trolig en ramme på mellom 450 og 670 millioner kroner.

Vår Energi skal fra sommeren av samle sine ansatte i dette bygget i Vestre Svanholmen 1.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Vi har identifisert en optimal løsning som sørger for at organisasjonen kan etablere et felles kontorbygg i løpet av en kort tidsperiode. I tillegg ønsker vi at det nye kontorbygget skiller seg ut som nytt og moderne, til tross for at dette handler om å videreutvikle et eksisterende bygg, sier Kristin F. Kragseth, administrerende direktør i Vår Energi, til nettstedet Forus.no.

– Betyr mye for oss

Det var i starten av juli at nyheten kom om at det store italienske selskapet Eni og det Stavanger-baserte investeringsselskapet HitecVision slår sammen sine norske oljeselskaper, Eni Norge og Point Resources. Fusjonen gjør at de blir en av de største aktørene på norsk sokkel.

Det nye selskapet skal investere 65 milliarder kroner i Norge de neste fem årene. Begge selskapene har i dag hovedkontor i Stavanger, og også det nye selskapet skal ha sitt hovedsete her i regionen.

Og nå er det klart at det hovedsete blir i Vestre Svanholmen 1 på Forus i Sandnes kommune.

– Størrelsen og kapasiteten på eiendommen tillater videre vekst for selskapet, i tråd med vår forretningsplan. Jeg er glad for at vi nå har funnet en kontorløsning som kan samlokalisere Stavanger-regionens organisasjon i et felles bygg, og i tillegg tillate tilstedeværelse på Forus, sier Kragseth.

Kristin Kragseth er administrerende direktør i Vår Energi.

Frode Albertsen, styreleder i Seabrokers Eiendom, er naturligvis strålende fornøyd med å få Vår Energi som leietakere i 15 år framover.

– Dette betyr mye for oss. Jeg kan ikke gå inn på de økonomiske rammene i avtalen, men det er ingen tvil om at størrelsen på denne kontrakten er betydelig for Seabrokers, sier Albretsen til Aftenbladet.

Avtale opp mot 672 mill.

Ifølge markedsundersøkelsene til DNB Næringsmegling og Eiendomsmegler 1 fra høsten i fjor, så ligger leieprisen per kvadratmeter i et bygg av høy standard på Forus på mellom 950 og 1400 kroner.

Dersom vi tar utgangspunkt i 950 kroner per kvadratmeter, så vil avtalen ha en verdi på 30,4 millioner kroner i året og 456 millioner kroner over 15 år. Med den høyeste prisen på 1400 kroner per kvadratmeter, så vil leieprisen være 44,8 millioner kroner i året og 672 millioner kroner over 15 år.

Han sier videre at det har vært en lang prosess med å få avtalen med Vår Energi i havn.

– Vi har holdt på en god stund med dette. Ja, flere måneder. I en slik prosess er det selvsagt flere tilbydere på banen, men vi er stolte og glade over at vi trakk det lengste strået denne gangen. Dette er ikke bare gull verdt for oss som selskap, men også for Forus-området som får økt aktivitet, sier Albretsen.

– Hvorfor tror du at Vår Energi landet på dere og Vestre Svanholmen 1?

– Jeg har forstått det slik at det sto mellom oss og et par-tre nybygg, så da vil jeg tro at noe av årsaken er at de kan ta bygget kjapt i bruk og dermed få samlokalisert alle sine ansatte - noe som anses som viktig etter en fusjon, svarer han.

Frode Albretsen er konserndirektør i Seabrokers Group.

Stått tomt i et halvt år

Bygget i Vestre Svanholmen 1 har stått tomt i rundt et halvt år etter at Equinor valgte å ikke forlenge leieavtalen sin.

I en pressemelding heter det: «Før innflytting skal det gjøres en større tilpasning og utsmykking av bygget, hvilket gjør at flyttingen kan påbegynnes først etter sommerferien. Seabrokers er stolte over at Vår Energi valgte Forus og Vestre Svanholmen 1, og ser frem til et langt og godt samarbeid med en av regionens mest spennende selskaper. Vi lover å gjøre hva vi kan for at Vår Energi skal bli fornøyd med sitt leieforhold.

Vestre Svanholmen 1

«Vår Energi har vært på jakt etter nye lokaler etter at det fusjonerte selskapet ble en realitet i desember 2018. Vestre Svanholmen 1, har for oss i Seabrokers stått frem som et svært godt alternativ i denne vurderingen. Bygget står allerede klart, det er bygget for en stor energiaktør, det er moderne, energieffektivt, har god parkeringsdekning og en ekstrem fleksibilitet som gjør at det kan tilpasses fremtidige behov».

Vår Energi AS er et nytt, ledende og uavhengig lete- og produksjonsselskap på norsk kontinentalsokkel og resultatet av fusjonen mellom Point Resources AS og Eni Norge AS på slutten av 2018. Vår Energi er eid av både det Italia-baserte energiselskapet Eni (69,6 prosent) og det Norge-baserte ledende investorselskapet HitecVision (30,4 prosent). Vår Energi har om lag 800 ansatte.

Skal bygge nytt til 100 mill.

Seabrokers Eiendom AS er et selskap i Seabrokers Gruppen, lokalisert på Forus. De er en av regionens største eiendomsbesittere med over 210.000 kvadratmeter næringsareal. Selskapet har investert rundt 3 milliarder kroner totalt i eiendom i regionen - hvorav 95 prosent er på Forus.

– Vi skal straks gå i gang med å reise et nytt bygg på rundt 5000 kvadratmeter rett ved siden av IVAR. Dette blir et kombinasjonsbygg med en verkstedhall og kontorer, sier Albretsen.

– Hva er den totalt kostnadsrammen for dette bygget?

– Mellom 70 og 80 millioner kroner. I tillegg kommer tomten. Totalt er vi nok rundt 100 millioner, svarer han.

Publisert: