Helsekommisjon plasseres i Stavanger

Statens Undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten skal plasseres i Stavanger. Den nye statlige virksomheten skal etableres i 2018.

Publisert: Publisert:

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp)kommer mandag til Stavanger for å presentere Stavanger som plassering for Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten Foto: Jon Ingemundsen

  • Elisabeth Bie
    Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mandag 18. desember kommer helseminister Bent Høie og barne- og likestillingsminister Solveig Horne til Stavanger for å presentere at Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten skal plasseres i Stavanger. Undersøkelseskommisjonen er ny statlig virksomhet som skal etableres i 2018.

20 heltidsstillinger

Målet med kommisjonen er å lære av feil og forebygge svikt slik at helse- og omsorgstjenesten blir enda bedre og tryggere for pasientene.

Ordfører Christine Sagen Helgø vil også være tilstede.

Kommisjonen vil bestå av 20 heltidsansatte.

Kommisjonen skal kunne undersøke alvorlige hendelser eller forhold i hele helse- og omsorgstjenesten, både hos offentlige og private tjenesteytere. Den vil dermed også kunne undersøke hendelser i spesialisthelsetjenesten, den kommunale helse- og omsorgstjenesten, tannhelsetjenesten og hos private tjenesteytere, som for eksempel kiropraktorer.

SHARE er glade

Professor Siri Wiig ved SHARE – Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten, har vært sterkt engasjert i arbeidet med å få kommisjonen etablert, og satt i det offentlige utvalget som utredet det juridiske og organisatoriske grunnlaget for en slik kommisjon.

– At kommisjonen kommer til Stavanger, er svært gledelig for fagmiljøet i SHARE og for pasientsikkerhetsforskningen og sikkerhetsforskningen i regionen. Vi vil gjøre vårt beste for å samarbeide med kommisjonen og bidra til at kunnskapsgrunnlaget blir best mulig, sier hun ifølge en artikkel på uis.no.

Publisert:

Les også

  1. Kjemper for å få helsekommisjon til Stavanger

  1. Christine Sagen Helgø
  2. Bent Høie
  3. Solveig Horne
  4. Stavanger