Er det bak dette gjerdet Tom Cruise skal bo?

STAVANGER: Fredag ble en stor eiendom sør for Jåttåvågen gjerdet inn og sperret for innsyn med midlertidige gjerder. Spørsmålet er om huseieren er lei av fjordutsikten, eller om filmstjernen Tom Cruise er på vei inn.

Eiendommen ble gjerdet inn og sperret for innsyn fredag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Eiendommen til Oilers-eier og bedrifts-gründer Tore Christiansen ligger usjenert til på Boganeset sør for Jåttåvågen. Nærmeste nabo er Jåttåvågen Båtforening, som fyller 50 år neste sommer.

Forhåndsgaven fra Oilers-naboen kan være utsikt til et hus med Tom Cruise, men fredag ble store deler av innsynet dekket til av et nytt, midlertidig gjerde. Dermed spørs det hvor mye folk får se av filmstjernen dersom han faktisk flytter inn i huset neste uke. Mye av dagen vil han uansett være opptatt med filminnspillingen, og han kommer neppe til å bruke mye tid ute i hagen for å nyte fjordutsikten.

Da popstjernen Justin Bieber var i byen for å spille konsert på Forus i sommer, bodde han i huset til Bjørn Maaseide på Eiganes.

Tore Christiansen er gründeren bak rørgrossisten Scandinavian Fittings & Flanges (SFF). De siste årene har han hatt mye å feire som Oilers-eier, og han er ikke redd for å finne fram gulldressen når «byttå» er sikret. Så langt i år har det som kjent gått tråere med hockeylaget. Han er også kjent som støttespiller for Sandnes Ulf.

I fjor overlot han mer av det daglig ansvaret i SFF til sønnen Boye, men Christiansen har fortsatt en hånd på rattet som styreleder og konsernsjef.

Et nytt gjerde med presenning ble satt opp fredag og sperrer for innsyn på eiendommen.

820 helikopterturer

Tore Christiansen og kona kjøpte eiendommen for 11,3 millioner kroner i 2007. Den beste utsikten til den private eiendommen til Oilers-eieren er fra sjøsiden, med mindre du har tillatelse til å fly helikopter og kan se eiendommen ovenfra. Den store hagen har nemlig god plass til å lande helikopter, og det er strak vei inn i Lysefjorden og Preikestolen. For å komme inn til eiendommen med bil må du kjøre på en privat vei, og det er ikke tillatt å kjøre inn med mindre du har tillatelse. Huset ligger også godt skjermet, langt fra nærmeste nabohus.

Uansett vil det bli heftig helikoptertrafikk mellom parkeringen nedenfor Preikestolen og hylla bak platået. Onsdag søkte filmproduksjonen om å doble antall flyginger. Torsdag ga Forsand kommune sitt ja. Fra 2. november til 11. november får helikoptrene ta 820 turer til Preikestolen.

Eiendommen i Jåttåvågen ble gjerdet inn fredag. Tidlig på dagen var rammene til selve gjerdet på plass. Senere kom presenningen som dekket for innsyn.

Aftenbladet har selv vært med i helikopter som har landet i hagen til Christiansen ved en tidligere anledning.

En kilde Aftenbladet har vært i kontakt med ble tilbudt 300.000 kroner for å stille huset sitt til disposisjon for Tom Cruise med følge i 12 dager. Det takket han nei til. Kilden ønsker å være anonym. I tillegg til pengene ble det lovet at huset skulle være strøkent etter at Cruise og hans følge hadde forlatt det.

Det er ukjent om Christiansen har inngått en tilsvarende avtale. Det som er sikkert, er at det var stor aktivitet for å sette opp gjerder på eiendommen fredag.

Først på dagen ble store deler av eiendommen gjerdet inn med et metallgjerde, men det var fortsatt mulig å se gjennom gjerdet og inn i hagen. I løpet av kvelden ble også gjerdet dekket til slik at det er vanskelig å få innsyn. Om det faktisk er her Tom Cruise skal bo, ønsker Christiansen ikke å kommentere.

– Jeg uttaler meg aldri om ting som skjer i min private sfære og på innsiden av mine eiendommer. Plaprer fritt i vei om næring, samfunnsansvar og hockey anytime, skriver Tore Christiansen i en tekstmelding til Aftenbladet.

Så da gjenstår det bare å se om Christiansen får helikoptergjester i hagen neste uke. I så fall blir det neppe lettere å få tillatelse til å kjøre på den private veien inn til den usjenerte eiendommen.

Eiendommen i Jåttåvågen ble gjerdet inn fredag.
Publisert: