Politiet starter drapsetterforskning. Sist sett på M44

Politiet etterforsker dødsfallet til mannen i 40-årene fra Bryne som et mulig drap. Mannen ble funnet død på Regestranden mandag. Politiet etterlyser vitneobservasjoner fra kjøpesenteret M44 og leter etter den avdødes bil, en svart Opel Astra.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Politiet har ingen mistenkte i saken.

Etterforskes som drap

– Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, og denne styrker mistanken om at politiet står overfor et drap. Vi kan ikke gå nærmere inn på hva som gjør at mistanken er styrket, sier politiet tirsdag ettermiddag.

Sist sett på M44

– Politiets siste sikre observasjon av avdøde er søndag 8. desember rundt klokka 15 på kjøpesenteret M44. Derfor er det viktig for oss å kartlegge alle bevegelsene fra dette tidspunktet fram til avdøde ble funnet mandag om lag klokka 16.00, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt.

– Vi vet at avdøde brukte bilen sin mye, og vi har foreløpig ikke funnet bilen. Det er svært viktig for oss å få kontroll på denne bilen, en Opel Astra 2014-modell med registreringsnummer RK 81723, sier Dahl.

Bodde på Bryne

Politiet har foretatt en rekke avhør, og dette arbeidet vil fortsette framover. Det er foretatt rundspørring i området rundt funnstedet på Regestranden og i avdødes nabolag på Bryne.

– Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, og den styrker mistanken om drap, sa Bjørn Kåre Dahl på politiets pressekonferanse.

Bjørn Kåre Dahl holdt pressekonferansen på politihuset i Stavanger klokka 16 tirsdag. Dette la politiet fram:

 • Politiet har startet drapsetterforskning etter funnet av en død mann på Regestranden i Sola kommune.
 • Etterlyser bilen til avdøde.
 • Avdøde brukte bilen mye, men den er ikke funnet. Politiet er svært interessert i å få tilbakemelding på hvor den kan være.
 • Politiet har i løpet av dagen foretatt mange avhør.
 • Undersøkelser nær funnstedet er gjort også tirsdag.
 • Politiet vil ha rundspørringer også der avdøde bodde.
 • Politiet har samlet inn videomateriale.
 • M44 er ett av de aktuelle stedene som forhåpentligvis kan gi politiet et bilde av hvor avdøde har vært.
 • Politiet har også samlet inn annen elektronisk informasjon.
 • Politiet har hatt søk med mannskaper og hund.
 • Politiet har bedt Kripos om taktisk bistand i saken.
 • Politiet vet ikke hvorfor avdøde var på Regestranden.
 • Politiet har ikke et klart dødstidspunkt, men det må ha skjedd mellom søndag ettermiddag og mandag ettermiddag.
 • Politiet kan ikke si noe om avdøde hadde ytre skader.
 • Politiet utelukker ikke at det kan ha vært aktivitet på Regestranden i dagene i forkant som kan være relevant for det som skjedde etterpå.
 • Politiet ønsket ikke å svare på Aftenbladets spørsmål om de var kjent med at de drepte skal ha drevet aktivt med kompiskjøring.
 • Dahl bekrefter at det er hentet inn mye informasjon om den avdødes liv.

Det som er kjent så langt er:

Mandag i 16-tiden ble en mann i 40-årene funnet død på Regestranden. Han ble funnet av forbipasserende. Den avdøde er en mann i 40-årene. Politiet tror det har skjedd et drap.

– Politiet har nå en klar formening om at avdøde er en mann i 40-årene bosatt i Sør-Rogaland, men vi avventer fortsatt sikker identitet. Mannen blir obdusert i dag, og de aktuelle pårørende er varslet, opplyser leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl.

Etterlyser bilen til den døde

Politiet etterlyser avdødes bil, en svart Opel Astra med registreringsnummer RK 81723. Avdødes pårørende er innforstått med dette. Politiet ber folk som har observert bilen fredag, lørdag eller søndag om å ta kontakt umiddelbart.

Time kommune sendte tirsdag ettermiddag ut en pressemelding i forbindelse med funnet av den døde personen.

«Politiet har informert oss om at personen som vart funne død på Rægestranda i Sola kan vera ein sakna person frå Time», skriver Odd Ivar Nese, kommunikasjonsansvarlig i Time kommune i pressemeldingen.

– Dette er en tragisk situasjon, og våre tanker går til de pårørende. Kommunen har satt krisestab, og følger situasjonen tett. Psykososialt kriseteam er aktivert, og vi vil sette i verk flere tiltak dersom det blir nødvendig, sier ordfører Reinert Kverneland.

Krimteknikere og hunder på funnstedet

Aftenbladet var tirsdag morgen på funnstedet og pratet med naboer. En av naboene, som ikke ønsker navnet sitt på trykk, sier at hun ikke har sett noe utenom det vanlige.

– Jeg er i sjokk, sier hun til Aftenbladet.

Heller ikke innehaver av Solastranden Gård, John Årsvold, har sett noe uvanlig.

– Vi har ikke merket noen ting, sier han.

Tirsdag morgen sperret politiet av et større område ved Regestranden. Området som er avsperret inkluderer også flere hytter, og starter på grusveien mellom hyttene og stranden, et stykke før naustene som ligger i enden av Regestranden.

Stort politioppbud ved funnstedet tirsdag morgen.

– Like rundt klokken 09.30 ankom krimteknikere for å undersøke området. Politiet har også med seg hundepartulje. Det er sju politibiler på stedet, opplyser Aftenbladets reporter på stedet.

Politiet jobber med å kartlegge trafikk inn og ut av området rundt Regestranden fra lørdag morgen til mandag klokken 16.00.

Funnet mandag

Politiet opplyste mandag ettermiddag at de ved 16-tiden mandag fikk melding om at en død mann var funnet på Regestranda i Sola kommune. Mannen ble funnet av turgåere på stranden, ikke i vannet.

- Det er funn på stedet som tilsier at dødsfallet er mistenkelig, men vi kan ikke gå inn på flere detaljer nå, skriver leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl, i en pressmelding.

Kriminalteknikere jobbet fortsatt på stedet sent mandag kveld. Det er gjennomført avhør, og politiet opplyser at de er i gang med en rundspørring i området.

Det jobbes med å ta bilder av området.
Krimteknikere under arbeid tirsdag morgen.
Sperringene omfatter nå også en del hytter.
Politiet vil nå gå i gang med å kartlegge bevegelser og trafikk inn og ut av området siden lørdag morgen for å finne ut hva som har skjedd.

Politiet opplyser at den avdøde vil bli obdusert.

Politiet vil nå gå i gang med å kartlegge bevegelser og trafikk inn og ut av området siden lørdag morgen for å finne ut hva som har skjedd.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har vært i området i det aktuelle tidsrommet. Dette gjelder også de som har oppholdt seg på hytter der, opplyser Dahl.

Krimteknikere jobbet sent mandag kveld på funnstedet.
Politiet har sperret av et større område ved funnstedet på Regestranden.
Nærbilde av området der avdøde ble funnet.

Politiet ber om at de som har oppholdt seg i området i helgen kontakter dem på telefonnummer 02800 eller tips-rogaland@politiet.no.

Politiet i arbeid tirsdag ettermiddag.
Publisert: