Regjeringen vurderer akutte tiltak for å få mat hjem til folket

Knut Arild Hareide (KrF) åpner for å ta grep for å sikre frakt av mat og medisiner under koronakrisen.

Publisert: Publisert:

Postbud kan utgjøre en stor ressurs for husstandene i en situasjon der kapasiteten hos mange tilbringere av mat er sprengt. Foodora har opplevd økt etterspørsel i alle byer, meldte E24 i forrige uke. Her er et Foodora-bud avbildet i Oslo i fjor sommer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • Geir Søndeland
  Journalist

Stortingsrepresentant Arne Nævra (SV) har overfor samferdselsminister Hareide poengtert at mange er i karantene og at folk generelt er forsiktige med å gå ut der folk møtes, for eksempel i butikker.

– Sprengt kapasitet

Nævra viser til at kapasiteten til mange av de tradisjonelle matbringertjenestene er sprengt og at postbud kan utgjøre en stor ressurs for husstandene.

Derfor utfordret han Hareide i Stortinget på om Posten bør få nye oppgaver eksempelvis i henting og bringing av mat og medisiner som følge av den akutte koronasituasjonen.

Les også

Nisjebutikkene leverer kjoler og kaffe på trappa for å overleve

Les også

Slik bør du betale for maten under koronakrisen

Følger situasjonen nøye

– Jeg ser at Posten kan fylle en rolle i den situasjonen Norge nå er oppe i. Posten har også selv gitt uttrykk for at de er både positive og klare til å påta seg nye oppgaver knyttet til det som er deres kjernevirksomhet, levering av post, pakker og gods, svarer Hareide.

– Posten har dessuten gjort det enklere og billigere for folk med hjemmekontor å sende brev og småpakker fra egen postkasse, slik at det ikke lenger er like nødvendig å oppsøke et postkontor eller post i butikk, minner statsråden om.

– Hjemleveringstjenester av mat og pakker er tjenester som flere selskaper tilbyr. Jeg føler meg trygg på at både Posten og andre bedrifter i dette markedet vil utføre de oppdrag som privatpersoner, bedrifter og staten etterspør. Jeg vil i tiden fremover følge med på om situasjonen tilsier at det blir behov for at staten kjøper denne typen tjenester, svarer Hareide i sitt skriftlige svar.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 2. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 3. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 5. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 6. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 1. Koronaviruset
 2. Knut Arild Hareide
 3. Stortinget