Forfall i dag: – Du får utsatt betalingen av kommunale avgifter hvis du ber om det

Fredag forfaller kravet for kommunale avgifter. Mange er nå kommet i en tøff økonomisk situasjon. Stavangerpolitikerne har lovet at alle som ønsker det kan få utsettelse. Sandnes har vedtatt at det er mulig å dele opp beløpet.

Publisert: Publisert:

Dag Mossige (Ap) : – Har du økonomiske utfordringer, så stopp betalingen og søk utsettelse med innbetaling av kommunale avgifter. Foto: Pål Christensen

 • Dag-Henrik Fosse
  Journalist
iconDenne artikkelen er 114 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Arbeiderpartiets kommunalråd og gruppeleder i Stavanger kommunestyre, Dag Mossige, påpeker overfor Aftenbladet at ordningen ikke er helt på plass.

– Denne bør vi ha på plass til neste regning forfaller. Men vi vil være behjelpelig med utsettelse for de som spør om det.

Stavanger: Du kan får utsettelse

– Så om man har utfordringer denne måneden bør man stoppe betalingen, søke om utsettelse og så betale seinere, sier Dag Mossige.

– Kommunen skal være raus med å innvilge betalingsutsettelse, sier han.

Det vil også være mulig å dele opp kravet i Stavanger.

Flertallspartiene tok politisk initiativ til dette for å lette folks økonomiske byrde, og den krevende økonomiske situasjonen som mange nå er havnet i, viser hvor viktig det var å innføre dette, sier han.

Pål Morten Borgli (Frp): Vi vil strekke ut en hånd til de som er kommet i en akutt utfordrende økonomisk situasjon, Foto: Pål Christensen

I Sandnes kan du dele opp kravet

Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) i Sandnes, sier bystyret har vedtatt at det skal være mulig å dele opp kravet for kommunale avgifter i avdrag, måned for måned.

– Vi vil strekke ut en hånd til de som er kommet i en akutt utfordrende økonomisk situasjon, og hjelpe de som har behov for det, sier han.

Ole Jørgen Alstadsæter, kommunikasjonssjef i Sandnes kommune, opplyser at det er mulig å dele opp regningen, men ikke midt i terminen.

Neste mulighet blir fra juli, som er neste termin. Regning for første halvår er sendt ut og må betales, ifølge kommunen.

– Men vi har mulighet for oppdeling eller utsettelse av faktura etter gjeldende regelverk ved behov. Dette må det gjøres avtale om, opplyser Alstadsæter.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Ekspertene tror på storskala testing av koronavaksine i år

 2. Trump med munnbind for første gang

 3. NHO vil ha vekk koronakravet om bordservering

 4. 4.000 tyskere har meldt seg til å teste koronavaksine

 5. WHO: Koronapandemien kan bremses med harde tiltak

 6. Professor ønsker obduksjon av alle koronadøde

 1. Korona-viruset
 2. Sandnes
 3. Dag Mossige
 4. Stavanger
 5. Pål Morten Borgli