Ung gutt mishandlet på Vaulen badeplass: Nå flytter familien fra Stavanger

Strippet til bokseren ligger 15-åringen bevisstløs på bakken. En av ungdommene sparker ham i brystet. Volden filmes. Ingen griper inn.

Publisert: Publisert:

Volden mot 15-åringen ble filmet og delt på sosiale medier. Foto: Privat

 • Cornelius Munkvik
  Journalist

– Vi flytter tilbake til England. Dette orker vi ikke. Jeg kunne mistet min sønn den kvelden, sier 15-åringens mor til Aftenbladet.

Hun ønsker å være anonym for å beskytte sin sønn. Samtidig ønsker hun å fortelle om den voldelige hendelsen som fant sted på Vaulen for et par uker siden.

– Jeg vil gjerne advare andre. Folk flest har nok ikke innsett alvoret. Ungdommene som angrep min sønn skal, ifølge vitner, ha planlagt å kaste ham på sjøen. Først da grep vitner inn. Heldigvis, sier moren.

Filmet og delt

Et av vitnene ringte til politiet. Da patruljen kom til stedet, skal de ha funnet 15-åringen bevisstløs og strippet.

Den brutale volden ble filmet og lagt ut på sosiale medier. Aftenbladet har sett videoene. Ungdommer filmer både offeret og seg selv. Filmen viser både slag og spark mot fornærmedes kropp og hode.

Politiadvokat Kjersti Fanebust, som er påtaleansvarlig jurist på saken, var fredag ikke tilgjengelig for kommentarer. Elisabeth Vorland, som er seksjonsleder etterretning og etterforskning ved Sandnes politistasjon, bekrefter at saken er under etterforskning.

– Forhåpentligvis vil den videre etterforskningen avdekke akkurat hva som skjedde denne kvelden, og hvorfor, sier Vorland.

LES OGSÅ: 13-åring overfalt av jentegjeng på Byterminalen

At vold i ungdomsmiljøer filmes og deles, er et kjent fenomen. Bare i Sør-Vest politidistrikt har politiet etterforsket flere slike saker de siste årene.

– Oppi alt dette tenker jeg også på voldsutøverne. Dette er noe de må bære med seg hele livet. Etter hvert vil nok dette gi dem dårlig samvittighet. Tenk om de får barn en dag, og disse ser videoene. Hva vil de da tenke om fedrene sine, spør offerets mor.

Ingen minner

Politiet opprettet sak på stedet. Fornærmede har allerede vært inne til avhør, men han husker ingenting fra hendelsen.

– Min sønn har ingen minner fra den kvelden. Ifølge vitner skal han ha blitt angrepet kort tid etter at han kom til Vaulen. Da han kom til bevissthet på akuttmottaket, var klokka 00.00, sier moren.

– Hvorfor ble din sønn utsatt for vold?

– Han forstår det ikke. Han vet hvem ungdommene som angrep ham er, men han kjenner dem ikke. Han sier at han ikke hadde noe uoppgjort med dem, sier hun.

LES OGSÅ: 14-åring slått og ydmyket: Tiltalte beklaget i retten

Selv ble moren varslet av barnevernsvakten.

– De visste ikke om han var i live da de ringte den kvelden, sier kvinnen.

Mørkt og dystert

Ifølge moren var 15-åringen sengeliggende flere dager etter hendelsen. Han ble påført hjernerystelse, flere hevelser og han fikk også nedsatt hørsel i en periode. Nå skal det, rent fysisk, stå greit til med ham.

Les også

Prisen på hasj har skutt i været: Flere ungdommer ber om hjelp

Les også

Utenlandsk lege skal ha unndratt over 8 millioner kroner i skatt

– Men han har fått seg en psykisk knekk, sier moren, som er klar på at familien nå flytter til England, hvor de tidligere har vært bosatt.

LES OGSÅ: Far og sønn dømt i «ualminnelig brutal» voldssak

– Jeg ser ikke på det som et nederlag. Alt har blitt mørkt og dystert her etter voldsepisoden. For meg handler det om å beskytte familien min. Vi har gitt opp å få et godt liv her, sier hun.

Mange på Vaulen

Politioverbetjent Kathrine Sæland Rotseth, som er leder i det forebyggende avsnittet i Stavanger, sier til Aftenbladet at det de siste helgene har vært mange ungdommer på Vaulen. Noen kvelder så mye som 150.

Aftenbladet har også vært i kontakt med flere beboere i området, som klager på støy og skadeverk i forbindelse med helgene.

– Vi opplever at det er mye drikking og en del slåssing. Det er ofte en utfordring når så mange ungdommer er samlet. Vårt mål er å forebygge at det utvikler seg i en negativ retning, sier Rotseth, som oppfordrer foreldre til å vise interesse for hvor deres barn er på kveldstid, og hva de gjør.

Politioverbetjent Kathrine Sæland Rotseth. Foto: Rune Vandvik

Ungdommene politiet har pratet med på kveldstid på Vaulen er mellom 13 og 20 år gamle.

– Mange oppfører seg bra, men vi ser at noen skal tøffe seg og kanskje går lengre enn det de på forhånd tenkte. Alkohol spiller også inn her, sier politioverbetjenten.

Uteseksjonen er også klar over situasjonen på Vaulen, og nå har også ungdomsskoler i distriktet lagt ut informasjon om dette på sine hjemmesider.

– Vi håper at også FAU-ene og natteravnene vil bidra med voksne i området i tiden fremover, sier Rotseth.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

 2. – Et slag under beltestedet fra Høie

 3. Etter 19 år med dårlige vaner, har Ole Klemetsen fått nok. Nå starter han på et nytt prosjekt.

 4. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

 5. Lye-saken: Politiet tror de vil finne gutten på steinen

 6. Petroleumstilsynet: Melkøya-brannen en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie

 1. Etterforskning
 2. Sør-Vest politidistrikt
 3. Vold
 4. Vaulen
 5. Aftenbladet anbefaler